Serveis

L'Ajuntament de Maçanet estudia intervenir l'aigua

Rec Madral no ha presentat el projecte de millora per a Residencial Parc que va prometre, i la Generalitat li imposarà una sanció

El consistori comença a repartir aigua en garrafes

L'Ajuntament de Maçanet de la Selva va començar a subministrar aigua en garrafes ahir als veïns de la urbanització Residencial Parc, ja que l'aigua de l'aixeta dels seus domicilis no és potable, segons les analítiques que va fer l'Agència Catalana de Salut fa un mes, i que van motivar un ban d'alcaldia per donar l'alerta. Els veïns que van acudir a la zona esportiva de la urbanització a recollir aigua es mostraven satisfets que s'hagi trobat una solució, encara que sigui tan precària com aquesta.

L'Ajuntament anirà renovant setmana a setmana el contracte de subministrament d'aigua, mentre l'empresa que gestiona el servei a la urbanització, Rec Madral, no faci millores a la xarxa, i estudia intervenir el servei. Una veïna afectada explicava ahir que l'aigua no serveix ni per rentar la roba, mentre que altres consideraven que només tenien el problema de potabilitat. “Ara no es veu tèrbola, però si omples la banyera sí que hi queda un pòsit”, explicava un altre veí, que agraïa que l'Ajuntament finalment hagi decidit subministrar aigua. “El que volem, però, és aigua bona a la xarxa”, hi afegia.

La subdirectora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Cristina Pérez, va confirmar ahir que Rec Madral encara no ha presentat cap projecte que solucioni de manera definitiva el problema de l'aigua (ho havia d'haver fet després de Setmana Santa), malgrat els requeriments que se li han fet, i se li han imposat multes. Rec Madral defensa que l'aigua és potable basant-se en una analítica que l'empresa va fer pel seu compte posteriorment a la que havia fet Salut, però pel departament no té sentit fer una altra analítica si encara no s'ha implantat cap mesura per solucionar el problema. L'alcalde, Antoni Guinó, admetia ahir que si Rec Madral continua sense aportar cap projecte de millora que garanteixi aigua bona a la urbanització, l'Ajuntament haurà d'intervenir el servei. Malgrat tot, considera que seria “embrancar-se en un tema complicat”.

Rec Madral recorre contra les sancions

L'empresa Rec Madral va informar ahir que ha presentat un recurs contra les sancions (de 500 i 1.000 euros) imposades per Salut per incompliment de terminis. En un escrit al departament, l'empresa exposa que fa temps que treballa en el nou projecte i que “estarà enllestit dins el mes de maig”. També considera que la presència d'alumini a les analítiques del març va ser “puntual”, i que des que es va detectar el problema l'empresa ha anat fent analítiques i totes han sortit correctes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona