Serveis

El port de Tarragona tindrà un gran vaixell restaurant

Se situarà entre el moll de Costa i el de Pescadors, al Serrallo, serà de grans dimensions i s'especialitzarà en banquets

L'inversor privat que l'impulsa presentarà el projecte definitiu els pròxims dies a l'Autoritat Portuària

Un vaixell ancorat al port de Tarragona, que segurament serà una rèplica d'un antic navili i que es condicionarà com a restaurant. Aquest és el projecte d'un inversor privat que ja l'ha presentat a l'Autoritat Portuària i que en els pròxims dies ja disposarà del projecte definitiu.

Serà un negoci similar al vaixell restaurant que hi ha al port d'Alacant. En aquest cas, es tracta d'una rèplica d'un gran navili espanyol del segle XVIII, el Santísima Trinidad, de 70 metres d'eslora i que no només està adequat com a restaurant, sinó que també es pot visitar com a museu (algunes sales han estat museïtzades recreant antigues dependències de la nau). En el cas de Tarragona, les característiques encara no s'han fet públiques, però la previsió és que també recreï un vaixell d'època.

L'emplaçament sí que és clar: se situarà a les aigües que es troben entre el moll de Costa i el de Pescadors, al Serrallo, i estarà especialitzat en banquets. Per això la previsió és que sigui un vaixell de grans dimensions.

Tampoc s'ha determinat si serà una nau flotant a l'aigua o si quedarà subjecta per una estructura submarina fixa.

Els responsables del port de Tarragona estan estudiant “la idoneïtat” i “l'encaix” del projecte en aquesta zona, segons l'Autoritat Portuària, que està en espera de rebre el projecte definitiu, en els pròxims dies.

Tot i que no s'ha fet públic el nom de l'inversor, en l'impuls del projecte s'hi trobaria, segons ha pogut saber aquest diari, el propietari d'El Fortí de la Reina, Enric Catà.

A La Puda

El vaixell restaurant se situarà en un barri, el del Serrallo, amb gran tradició de restauració. Precisament aquesta setmana l'Autoritat Portuària ha publicat les bases del nou concurs per adjudicar el contracte d'arrendament del local de l'antic restaurant La Puda, a l'edifici de l'antiga Confraria de Pescadors, on també s'ha de situar un restaurant de cuina marinera.

El termini de presentació de propostes s'acabarà d'aquí a un mes i la previsió, segons el port, és que durant les festes de la Verge del Carme, al juliol, ja estigui en funcionament el nou restaurant. “Hi ha molts restaurants interessats” a instal·lar-se en aquest espai, segons van confirmar ahir fonts del port tarragoní.

LA FRASE

El vaixell restaurant serà un bon complement per al barri, sobretot per la seva especialització en banquets
Autoritat Portuària


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona