Infraestructures i serveis

Cues i aglomeracions al metro per la vaga

Les llargues freqüències dels serveis mínims entre combois omplen d'usuaris les andanes en el primer tram del matí

Aglomeracions, cues, andanes plenes d'usuaris i combois plens de gom a gom on difícilment podia entrar un passatger més han marcat les primeres hores de la vaga del metro d'aquest dilluns a les estacions de la Sagrada Família i la Sagrera. Les llargues freqüències dels serveis mínims regulats pel del Departament de Treball han provocat que les andanes del metro estiguessin atapeïdes d'usuaris que esperaven l'arribada dels combois amb intervals d'uns set minuts. Tot i les aglomeracions que s'han registrat en la franja de serveis mínims entre les 7h i les 9h del mati els passatgers han mantingut una actitud resignada, amb alguns casos aïllats d'indignació, davant la nova convocatòria de vaga del metro.

Serveis mínims

Els serveis mínims decretats per avui, per demà i per al dia 1 de juny contemplen la circulació del 40 % dels trens entre les 07.00 i les 09.00 hores i entre les 16.00 i les 18.00 hores.

Està previst que la freqüència de pas entre metres sigui, al matí, d'entre 8 i 10 minuts, i d'entre 10 i 13 minuts en la franja de la tarda, en les línies 1 (vermella), 2 (lila), 3 (verd), 4 (groga) i 5 (blau).

En les línies 9 nord i sud, 10 i 11, la freqüència dels metres serà d'entre 12 i 16 minuts al matí i entre 14 i 22 minuts a la tarda aquests dies.

Les aturades coincidiran dimecres 1 i el dijous 2 de juny amb l'inici del festival de música urbana Primavera Sound, que se celebra a Barcelona des de fa uns quinze anys i al qual assisteixen milers de persones.

Interrupció a la L5

A la mobilitat ja de per si complicada com a conseqüència de la convocatòria de vaga de metro, s'hi ha hagut d'afegir la interrupció del servei per la presència de persones a la via entre les estacions d'Horta i la Vall d'Hebron a la línia 5, segons ha informat TMB. El tall s'ha produït al voltant de dos quarts de nou del matí i per motius de seguretat s'ha interromput la circulació entre aquestes dues estacions. Com a alternativa, TMB ha recomanat utilitzar la línia 185 de bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia