Infraestructures i serveis

Municipal

Prorroguen el contracte de neteja de Roses un any més

El govern calculava que no els quedava prou temps per tenir enllestit el procés per tenir un nou concessionari per a l'1 de gener

Es corria el risc que el servei quedés interromput aquest dia

El ple de l'Ajuntament de Roses va donar dilluns al vespre el vistiplau a la modificació dels estatuts de la societat mixta Rosesnet, que té adjudicat el servei de neteja de residus sòlids urbans i de neteja viària de la població fins al gener del 2017.

El canvi era motivat precisament per la necessitat d'ampliar la duració del contracte, que havia entrat en vigor el gener de l'any 2001, ja que a hores d'ara no es veia clar que estigués enllestit el procés de contractació d'un nou concessionari en el moment que s'acabava la concessió actual. La modificació dels estatuts de l'empresa Rosesnet va servir per allargar la duració del contracte fins al 31 desembre del 2017, una circumstància que dóna temps als responsables del procés per allargar la tramitació de tot allò que els sigui necessari.

El regidor d'Infraestructures i Serveis Públics, J.M. Fernández, recorda que aquests contractes són molt complicats i assegura que “no es poden fer per molt de temps perquè tot varia”. “És d'interès públic garantir el manteniment dels serveis durant l'etapa transitòria”, va argumentar.

El nou contracte tindrà un valor global de 22,5 milions d'euros i es vol fer per quatre anys amb una pròrroga de dos. A més, es pretén que inclogui la recollida de residus sòlids urbans, els serveis neteja viària i neteja de platges, la gestió de la deixalleria municipal i el dipòsit de vehicles.

La pròrroga del contracte va tenir el vistiplau de la majoria dels grups municipals. Vuit regidors hi van votar a favor i els set regidors del PP i ERC es van abstenir. La necessitat de fer una pròrroga va crear dubtes en l'oposició, ja que “es podia preveure millor”, van assegurar. El debat sobre la possibilitat de municipalitzar el servei va planar en el debat. Verónica Medina, d'ERC, per exemple, va afirmar que “aquest és el moment de debatre quin model de gestió de residus volem, de valorar les diferents opcions i els avantatges i els inconvenients”.

Montserrat Mindan, l'alcaldessa, va explicar que a hores d'ara està a punt el plec de condicions tècniques, i que el plec de condicions administratives “està a mitges”. Va advertir que a l'hora de decidir quin model es vol cal pensar en la subrogació dels actuals llocs de treball, i va exposar la complicació d'aquest tipus de contractes. Els ajuntaments van amb peus de plom a l'hora de redactar plecs de condicions per als concursos d'escombraries perquè hi ha precedents recents d'allargaments de molts mesos dels processos, a causa de recursos i contrarecursos de les empreses perdedores; aquest és el cas, per exemple, de Torroella de Montgrí o de Palafrugell, on es va haver de reiniciar el concurs diverses vegades.

LA XIFRA

22,5
milions d'euros
és el cost total del contracte d'escombraries que s'està preparant per a l'any vinent.

LA FRASE

El plec de condicions tècniques està fet; les administratives estan a mitges
Montserrat Mindan
ALCALDESSA DE ROSES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia