Infraestructures i serveis

Municipal

Felip es reuneix amb els treballadors d'Ecoserveis

L'alcaldessa de Figueres demana als sindicats convocants de la vaga que tornin a la taula a negociar

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va reunir-se ahir amb els treballadors per donar-los explicacions sobre la negociació del nou conveni col·lectiu d'Ecoserveis i la seva opinió sobre el trencament del debat per part de dos sindicats i la convocatòria de vaga presentada per dilluns de la setmana entrant. Van assistir a la reunió el conseller delegat de Serveis, Quim Felip; el gerent de Serveis Urbans, Jordi Cabot, i els representants de les dues empreses privades que mantenen la majoria del capital, GBI i FCC. També hi havia els assessors legals de l'empresa que han mantingut les negociacions pel nou conveni col·lectiu. “Els treballadors estaven molt desinformats. Hi hem anat per exposar-los la nostra posició i fer-los veure quina era la situació real.”

Felip ha garantit per escrit el manteniment dels llocs de treball, totes les condicions laborals i salarials “vagin on vagin”. “Els uns aniran a Fisersa i els altres a una concessió”, va dir. L'alcaldessa assegura que, amb les seves explicacions, s'ha fet evident que “aquesta por de perdre drets laborals, salari o seguretat laboral avui s'ha esvaït”.

Per desencallar la situació, Felip reclama a tots els representants que s'asseguin a la taula de negociacions per recomençar les converses. Ahir va proposar “negociar diversos articles en conjunt” perquè estan encallats en el primer, que “és per mitjà del qual aquests representants sindicals es volen assegurar que el conveni els perpetuï indefinidament per sobre de les empreses”. “Això és el que els asseguraria a ells la representació sindical actual passi el que passi”, hi va afegir.

La picabaralla entre el sindicat CO.BAS, un dels dos convocants (l'altre és CCOO), i bàsicament el sindicat UGT, que no veu raons per anar a la vaga, ha marcat clarament els dies posteriors a la convocatòria. Aquesta setmana, els representants de CO.BAS han reclamat un cara a cara en algun mitjà de comunicació entre un representant del seu sindicat i l'alcaldessa de Figueres. La tensió va en augment i es manté la convocatòria de vaga, que tindrà el tret de sortida diumenge de matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia