Urbanisme

El Corte Inglés preveu començar les obres a la plaça Salvador Dalí a l’agost

Es farà una primera actuació d’enretirada d’arbrat i mobiliari urbà

Al setembre, s’instal·larà un tancat metàl·lic i la maquinària entrarà a treballar

El Corte Inglés ja té marcat al calendari l’inici de les obres a l’Hipercor de Girona. Serà en breu, a l’agost, quan es preveu començar unes obres menors que consisteixen en l’enretirada de l’arbrat, vegetació i mobiliari urbà a l’entorn de la plaça Salvador Dalí. Posteriorment, ja al setembre, els operaris instal·laran un tancat metàl·lic al voltant de la plaça perquè la maquinària entri a treballar amb seguretat. Amb aquestes accions ja es dona el tret de sortida a la construcció dels dos pisos que es faran sobre l’edifici i l’elevació de la plaça Salvador Dalí, amb què es guanyarà superfície per sota. Aquesta plaça s’ha de buidar, traient les lloses que hi ha, i fer el forat per fer els fonaments.

L’estructura actual, composta per diferents grades, es transformarà en un espai a un únic nivell, que coincidirà amb el del carrer Barcelona. A la banda nord de la plaça (tocant al carrer Antoni Gaudí), es farà una nova entrada principal al centre comercial i també una al pàrquing. Així mateix, es farà una sortida de l’aparcament al carrer Barcelona. Pel que fa a les millores en mobilitat, hi haurà, d’una banda, la reurbanització de la vorera oest del carrer de Barcelona entre els carrers Martí Sureda i Antoni Gaudí –se suprimirà el carril lateral de trànsit i s’hi posarà un carril bici– i, de l’altra, la reforma de la cruïlla amb Martí Sureda per permetre el gir a l’esquerra cap al Melià entrant a Girona.

L’ocupació de l’espai, que s’allargarà els dos anys que és previst que durin les obres, afectarà la parada de taxis que actualment hi ha en un dels carrils de servei del carrer Barcelona. També afectarà algun semàfor. Dos aspectes que és previst que canviïn d’ubicació. En aquesta fase inicial, es preveu treballar sobre la plaça Salvador Dalí. Posteriorment, segons van explicar fonts d’El Corte Inglés, es preveu actuar ja a l’edifici, amb la construcció de les dues plantes.

Objectiu: 2020

Si es compleix el càlcul d’entre 24 i 36 mesos d’obres, el centre remodelat s’inaugurarà el 2020. Però les mateixes fonts no es van atrevir a fixar una data. Val a dir que estem parlant d’unes obres que es faran en un edifici que no es tancarà i continuarà la seva activitat comercial. A més, és en un punt neuràlgic d’entrada de Girona, com es carrer Barcelona, i això comporta dificultats logístiques.

LES XIFRES

7.927
metres quadrats
de superfície de venda guanyarà el centre comercial, que passarà a tenir-ne 27.203.
20,9
milions d’euros
és el pressupost del projecte, que assumirà integrament El Corte Inglés.

El 30è aniversari, a la tardor

El centre comercial Girocentre va inaugurar-se el novembre del 1988 i la tardor que ve celebrarà, justament, el 30è aniversari. La construcció del centre va suposar una inversió de més de 5.000 milions de pessetes de l’època (30 milions d’euros) i la seva obertura va generar la creació de 600 llocs de treball. Ara, el nou projecte inclou tant la reforma d’uns 15.483 metres quadrats ja construïts com l’ampliació de 22.390,23 metres quadrats. L’edificació resultant serà de 72.990 metres quadrats construïts, de què 36.393 es destinaran a ús comercial, 35.549, a aparcament subterrani, i 1.047, a instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona