Infraestructures i serveis

Banyoles busca recursos per acabar l’Arqueològic

L’Ajuntament manté converses amb diverses administracions per poder completar d’una vegada per totes la reforma del museu, l’inici de la qual es remunta a quasi una dècada enrere

L’Ajuntament de Banyoles s’ha proposat enllestir en una sola fase la part pendent de la reforma integral del Museu Arqueològic Comarcal (MACB), en lloc de fer-ho amb obres parcials iniciades un cop s’aconseguia el finançament com ha passat fins ara. El cost del que queda pendent és de més d’un milió d’euros. Per avançar en aquesta direcció, el consistori ja ha iniciat converses amb diverses administracions, que es farien càrrec d’un percentatge del pressupost, mentre que l’Ajuntament haurà de cobrir la resta. “Mirarem d’acollir-nos a les línies d’ajuda i subvencions a les quals podem accedir”, ha anunciat l’alcalde, Miquel Noguer.

El projecte global (que inicialment estava valorat en sis milions, després es va rebaixar a 4,6 milions d’euros i finalment va quedar en uns tres milions) es va aprovar el 2009, any en què van començar les primeres obres. La regidora de Cultura d’aleshores va declarar que, sent pessimistes, les obres s’acabarien al cap de vuit anys. Lluny de complir-se aquella previsió, del projecte global en queda pendent aproximadament una tercera part.

Els treballs van començar amb la construcció d’uns nous magatzems a l’edifici veí de can Xueta, van continuar amb la construcció d’una nova sala de consultes i estudi, la remodelació de les sales d’exposició de la planta baixa i l’obertura d’un nou accés per la part posterior de la Pia Almoina en substitució del de la plaça de la Font. Ara mateix s’està acabant una subfase –de 200.000 euros de pressupost, a càrrec de l’Incasòl– que ha inclòs la remodelació de la recepció, la sala d’exposicions temporals de can Paulí i la construcció d’una escala entre la recepció i una zona del primer pis incompleta.

Aquesta subfase estava pendent des del 2006. Ja s’havien adjudicat les obres, però l’empresa que va guanyar el concurs va presentar concurs de creditors i el procés de licitació es va haver de reiniciar.

L’auditori

Una de les incògnites que s’han de resoldre en el moment que se sàpiga de quin finançament es disposa és si es construeix o no l’auditori que s’incloïa en el projecte original. Com que es considera un equipament no indispensable, és molt probable que s’elimini.

LA XIFRA

1
milió d’euros,
aproximadament, és el cost dels treballs pendents per completar la reforma.

LA DATA

2009
és l’any
en què es van començar les obres, per fases, del Museu Arqueològic Comarcal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona