Infraestructures i serveis

Guerra oberta a Palafrugell entre ERC i el PSC per l’escorxador

L’equipament tancarà si el Consell Comarcal o la Diputació no s’hi impliquen

El PSC i ERC, arribada la data fixada per al tancament definitiu de l’escorxador, l’1 de setembre, s’han embrancat en una picabaralla dialèctica a les xarxes que ja havia començat dimarts passat, al ple. Els republicans demanaven, diumenge a la nit, la dimissió del socialista Quim Vencells després que va aventurar que l’equipament obrira “només per la festa del xai dels islàmics”, “fet completament fals”, segons el grup palafrugellenc d’ERC. Però tot plegat havia començat en el ple, quan el regidor de Serveis, Jaume Palahí, havia barrejat els interessos de Vencells, entre els gestors interessats de l’escorxador en la recta final, amb els problemes d’abocaments d’aigües sense depurar que el seu grup havia denunciat en el ple abans d’accedir al govern local.

Vencells, dissabte de matinada, recordava que havia arribat el dia de la clausura tot assenyalant l’edil d’ERC: “Amb el temps veurem quin ha estat l’interès desmesurat del senyor Jaume Palahí per provocar el seu tancament.” Abans que el republicà li respongués que l’escorxador tanca amb “un dèficit de 200.000 euros els últims deu anys” i amb tolerància respecte als abocaments, cosa que el PSC sosté que ja passava en governs anteriors amb ERC en l’executiu. Sigui com sigui, el futur de l’escorxador resta ara en mans del Consell Comarcal o de la Diputació si volen assumir-ne la gestió i els dos treballadors, que en cas que romangui tancat passaran a la plantilla del consistori. De moment, cap de les dues administracions supramunicipals s’han mostrat favorables a gestionar-lo i a fer-hi reformes, i el municipi tampoc ha allargat l’acord provisional amb Santa Cristina per traslladar l’activitat a l’equipament d’aquesta darrera població mentre s’hi fessin, a Palafrugell, unes millores finalment descartades en no arribar a cap acord amb diversos operadors privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona