Infraestructures i serveis

Més capacitat per al servei a la gent gran de Porqueres

Han començat les obres d’ampliació de l’equipament, que faran possible tenir sis places més de les actuals

Les obres d’ampliació del centre de serveis de la gent gran de Porqueres, situat a la plaça Major, han començat aquesta setmana. Si es compleixen les previsions, els treballs estaran enllestits a principis del 2019. Amb un pressupost de 120.000 euros, l’objectiu de l’ampliació és passar de les 20 places de capacitat que té ara el centre a 26 i així donar resposta a la demanda existent, que va creixent. Incrementant el nombre d’usuaris, cal dotar de més espai tant la sala polivalent com els lavabos i les dependències auxiliars. D’altra banda, en disposar de més lloc es podrà plantejar la possibilitat de fer-hi més activitats. De moment, el pressupost el cobrirà l’Ajuntament, però el consistori confia en aconseguir subvencions. En aquest sentit, està mantenint converses amb l’empresa pública Sumar i la Generalitat.

Les obres es fan en un lateral de l’edifici actual, a l’espai que havien ocupat els vestidors del camp de futbol vell, la superfície del qual s’ha anat transformant els darrers anys en la plaça Major. Els serveis tècnics del Consell Comarcal han redactat el projecte. Inicialment es volia aprofitar l’estructura dels vestidors, però la idea es va acabar desestimant perquè resultava més econòmic tirar-ho a terra i fer-hi un edifici de nova planta. L’equipament, inaugurat l’octubre del 2010 amb un pressupost de 230.000 euros (aportats per la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació), és un centre de dia de titularitat pública en què es dona un servei d’atenció integral a la gent gran en l’àmbit rural (Saiar) en horari de mitja jornada o de jornada completa. S’hi ofereixen, entre altres atencions, infermeria, bugaderia i cuina, a més d’activitats i tallers adaptats a la gent gran i al seu grau de dependència i també assessorament a les seves famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia