Urbanisme

La fiscalia fa investigar dos càmpings de Blanes

El ministeri fiscal denuncia les ampliacions il·legals dels establiments a un jutjat

La part denunciant vol detalls del paper del consistori i dels propietaris

La fiscalia ha posat en coneixement del jutjat d’instrucció número 2 de Blanes –ha denunciat– les ampliacions irregulars dels càmpings Blanc d’Eivissa i Bella Terra. El ministeri fiscal sosté que hi ha indicis de delicte perquè els amos dels establiments haurien utilitzat terrenys qualificats com a sòl no urbanitzable d’especial protecció per a usos, activitats i obres de càmping.

Amb la denúncia de la fiscalia, el jutjat de Blanes incoa les diligències prèvies i investiga els fets. La part denunciant, que demana no ser identificada, n’és l’acusació particular. El seu advocat és Jordi Colomer, que valora “com a molt important que la fiscalia denunciï els fets”. “Moltes vegades, això no passa. Això dona credibilitat a la denúncia feta”, afirma.

Inicialment, l’escrit a la fiscalia, del juny del 2017, demanava que s’investiguessin “els fets delictius i els seus autors, còmplices i encobridors” relacionats amb les ampliacions dels dos establiments. L’actuació del Bella Terra i el Blanc d’Eivissa podria vulnerar els articles 319 i 320 del Codi Penal per un delicte contra l’ordenació i per prevaricació.

L’equip de govern ha admès que el 60% del Blanc d’Eivissa està en terreny no urbanitzable.

LA DATA

23.01.19
Va ser
el dia que un empleat del Blanc d’Eivissa va evitar que personal municipal accedís a les instal·lacions.

La prescripció de la sanció i la negativa dels càmpings

La part denunciant demana al jutjat de Blanes que s’aclareixi “la passivitat municipal”. Vol saber per què l’Ajuntament va demanar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i al govern l’autorització per incloure en el pla general de Blanes les ampliacions irregulars. El pla general va ser aprovat el juny del 2017 sense aquestes ampliacions.

El denunciant també demana per què el consistori no va ser diligent a l’hora de cobrar la sanció al Blanc d’Eivissa. Fa uns dies, el jutjat contenciós número 1 de Girona havia alliberat l’establiment de pagar una multa d’1,3 milions. La resolució assenyalava que havia prescrit el període l’Ajuntament (sis mesos) per reclamar els diners.

El denunciant vol detalls, a més, de la negativa de fa uns dies dels dos càmpings a deixar entrar personal municipal, que volia precintar instal·lacions en sòl rústic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia