Infraestructures i serveis

Impuls al tram català del corredor mediterrani

Adif adjudica per 64 milions d’euros el tercer carril entre Castellbisbal i Martorell

Les obres es faran en 18 mesos

L’últim tram del corredor mediterrani en territori català que faltava ja pot tirar endavant. El consell d’administració d’Adif ha adjudicat per 64 milions d’euros el contracte per a la instal·lació del tercer carril al tram d’11 quilòmetres entre Castellbisbal i Martorell. Els treballs, que farà la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Tecsa i Dragados, tindran una durada de 18 mesos i estaran cofinançats pel mecanisme Connectar Europa (CEF). Amb aquest tram es podrà enllaçar amb ample de via internacional les obres ja realitzades entre Martorell i la frontera francesa amb les que s’estan executant al sud de Catalunya. El comissionat del govern espanyol per al corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, va assegurar ahir que “no passaran gaires setmanes” fins que comencin els treballs. Adif ha planificat les fases de les obres per minimitzar les afeccions sobre la circulació, ja que per aquest tram passen 1.500 trens de mercaderies i passatgers cada setmana.

Els treballs, que són d’elevada complexitat tècnica, segons Adif, inclouen la rebaixa de les vies per augmentar els gàlibs dels túnels, la implantació de l’ample mixt a les vies d’apartat 4, 6, 8 i 10 de l’estació de Castellbisbal, i també als ramals d’unió entre aquesta estació i la línia Castellbisbal-Mollet. A l’estació de Castellbisbal es crearà una nova via d’estacionament i un pas sota l’autopista AP-7. També es recuperarà i renovarà l’antic túnel de Castellbisbal, ara fora de servei. La Cambra de Comerç de Barcelona ha celebrat l’adjudicació de les obres i reclama al Ministeri de Foment i a Adif que extremin el rigor en la planificació i l’execució, atesa la complexitat dels treballs.

L’aeroport de Barcelona ja es diu Josep Tarradellas

El canvi de nom de l’aeroport del Prat ja és oficial. Ahir, coincidint amb la publicació al BOE de la nova denominació, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va presidir a la terminal 2 de l’aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat l’acte de presentació del canvi de nom. Hi van assistir familiars del primer president de la Generalitat després del franquisme. El net de Josep Tarradellas va rebre de les mans del ministre una fotografia emmarcada del president sortint d’un vol el 23 d’octubre del 1977, després de reunir-se amb Adolfo Suárez i acordar la restitució de la Generalitat de Catalunya.

La decisió del canvi de nom de l’aeroport la va prendre el Consell de Ministres en la reunió celebrada el 21 de desembre passat a Barcelona i coincideix amb el 30è aniversari de la mort de Tarradellas. Ábalos va elogiar en el seu discurs la figura del president Josep Tarradellas com un defensor “acèrrim” de l’autogovern i del diàleg entre els “pobles” de l’Estat espanyol. “La biografia de Tarradellas està plena d’exemples que són políticament actuals”, va assegurar el ministre de Foment durant l’acte a l’aeroport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona