Urbanisme

Urbanisme

Les antigues instal·lacions de Frigorífics del Ter

Endreça a l'oest de Salt

Les màquines fa setmanes que treballen per tirar a terra els edificis de l'empresa, tancada des de l'any passat, i desenrunar el solar

En un futur està previst construir-hi habitatges, equipaments i zona verda

L'entrada oest de Salt està en procés de transformació. Igual que Girona està a punt d'iniciar l'enderroc de naus abandonades a la seva entrada sud, pel carrer Barcelona, per fer-hi la nova Clínica Girona, el municipi de Salt ja veu com s'està netejant, i transformant, la seva entrada des de Bescanó. A l'abril van començar les obres d'enderroc de les antigues instal·lacions de Frigorífics del Ter. Ha estat, però, els darrers dies que el paisatge urbà s'ha transformat radicalment en aquest sector. Encara amb la runa acumulada –estan enderrocant, tot just, tot i que la major part ja està executada– es pot percebre ja l'extensa superfície de sòl on en el futur hi haurà nous carrers, places, habitatges i equipaments que se sumaran a l'entramat urbà de Salt. És una finca de 26.213,24 m² emmarcada en el pentàgon que dibuixen l'autopista AP-7, el carrer Major, el passeig dels Països Catalans i els carrers de Mercè Rodoreda i Pompeu Fabra. Un cop abandonada l'activitat a Salt per l'empresa (a final de l'any passat es van traslladar), la propietària de bona part dels terrenys, la promotora Reyal Urbis (els pertanyen 23.614 m², i l'Ajuntament posseeix 2.599,24 m² més en vials), tenia el compromís de netejar el terreny per evitar ocupacions o que es convertís en un àmbit abandonat, insegur o insalubre durant els anys que es trigui a fer el desenvolupament. El temor d'una aturada en el desenvolupament ve pel fet que Reyal Urbis està immersa en un procés de concurs de creditors des de fa tres anys per un dèficit patrimonial de 1.699,3 milions d'euros. Això fa pensar que podrien passar anys abans no duguin a terme l'urbanització del nou sector, annex al barri dels Escriptors i que ara depèn només de la voluntat dels inversors. De fet, en vista de la greu situació de l'empresa, hi havia fins i tot dubtes que poguessin executar la neteja de la finca. Però han resultat ser temors infundats, ja que, tot i que amb retard, s'està executant amb alguna queixa puntual d'algun veí, per la pols que genera, una qüestió que el consistori ja ha traslladat als promotors a fi que facin el possible per evitar-ho. En el projecte d'urbanització es preveu que s'hi construeixin 179 pisos –en el context encara de crisi actual, el nombre de pisos és un altre argument que fa pensar que no es construirà de manera immediata–, que s'hi facin equipaments i pràcticament 5.000 m² d'espais verds per convertir les instal·lacions de l'antiga empresa en una entrada digna i embellida.

26.213
metres quadrats
és la superfície de la finca que ocupava Frigorífics del Ter, que s'està netejant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona