Urbanisme

Fre del Feder a la millora del nucli antic d'Olot

L'Estat espanyol escatima els ajuts previstos per al pla que la preveia

L'alcalde demanarà explicacions

Frenada en sec d'un pla que preveia la rehabilitació del barri vell d'Olot, en concret des del passeig de Miquel Blay, el Firal, fins al barri de Sant Miquel. L'Ajuntament confiava finançar-ne una part important amb els ajuts europeus del programa Feder, però l'Estat espanyol, en el cas de Catalunya, els ha fet arribar només a Barcelona i a Santa Coloma de Gramenet.

L'alcalde, Josep Maria Corominas, ha posat el crit al cel i, en declaracions a Ràdio Olot, ha qualificat d'injusta la decisió del govern espanyol i ha dit que té la intenció d'esbrinar les raons objectives que l'han portat a destinar només a dos municipis els 30 milions d'euros previstos per a Catalunya. “El nostre projecte era molt potent”, ha indicat.

El barri vell és un dels espais on hi ha més degradació urbanística, sobretot pel que fa als habitatges, i sovint és objecte de polèmica ciutadana i de debat polític. Amb aquest pla el govern local pretenia donar una empenta important per revertir aquesta situació, i ara s'haurà de replantejar en funció d'altres línies d'ajut a les quals puguin accedir.

El pla preveia actuacions en diversos àmbits, com ara la dinamització comercial i social, la millora dels espais públics i el foment de la rehabilitació dels immobles. El govern local estava pendent de la inclusió del pla al Feder per prioritzar les actuacions.

A debat, els edificis públics

El portaveu d'Olot en Comú, Xavier Garcia, ha obert una encesa polèmica arran de la petició pública que ha fet l'equip de govern, perquè mantingui en condicions els deu edificis que té al centre de la ciutat. En concret, formen part del conjunt de 369 immobles inspeccionats per un auditor extern. L'alcalde ha acusat el regidor d'Olot en Comú de fer demagògia amb aquest tema, i ha recordat que les deficiències trobades als edificis municipals són lleus i que ja les estan arreglant. A més, hi ha afegit que un dels edificis és l'antiga fàbrica Sacrest, on s'ha de fer la nova escola d'art, per a la qual a hores d'ara no hi ha els diners que calen a Ensenyament per construir-la (entre sis i vuit milions).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona