Urbanisme

medi ambient

servituds de pas

Els propietaris de Can Juncadella obren, però volen negociar

La policia local i els Agents Rurals van fer obrir la porta d'accés al camí públic en compliment d'una resolució judicial

L'accés a la propietat de Can Juncadella pel camí públic del GR-92/11 va ser obert dimecres, quan la policia local i els Agents Rurals van anar a la finca per fer complir la resolució del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona que autoritzava l'obertura de la porta. A l'interior de la propietat hi havia personal de seguretat i advocats, que després de parlar una estona amb els agents i els tècnics que van anar fins a la tanca van accedir a obrir l'accés al camí. Malgrat tot, els propietaris insisteixen que el camí és privat i inicialment només volien deixar la porta oberta però que no es pogués accedir al camí. L'alcalde, Jaume Dulsat, i el diputat i regidor Jordi Orobitg van insistir ahir que qualsevol negociació amb la propietat es farà amb el camí obert. Els responsables municipals –entre els quals no hi havia cap regidor– van constatar que els responsables de la finca començaven a fer treballs per delimitar un nou corriol entremig de la zona boscosa de titularitat privada que no s'ajustaria al traçat original del camí de ronda en el tram entre la cala Canyelles i la cala Morisca i la part pública del traçat del GR-92/11. A més, havien començat a col·locar una mena de malla per delimitar el camí i impedir l'accés a la part privada, i l'Ajuntament haurà d'estudiar si ho poden fer o si l'hauran de treure. L'Ajuntament també ha col·locat una senyalització que informa sobre l'estat del camí i que deixar clar que aquest transcorre per una propietat privada que s'ha de respectar. La pretensió de l'Ajuntament era senyalitzar els aproximadament 300 metres corresponents al camí de manera que la ciutadania pogués tornar a transitar fins a assolir el punt on aquest camí descendia cap a la platja sense envair la propietat privada. En aquest punt el pas s'hauria tancat per raons de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia