Urbanisme

municipal

comerç

Barcelona no permet l'ampliació de Diagonal Mar

La comissió de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha suspès el Pla especial urbanístic (PEU) impulsat pels promotors de Diagonal Mar per a l'ampliació en 5.341,92 metres quadrats del sostre destinat a ús comercial. Després d'analitzar les al·legacions i informes rebuts durant el termini d'exposició pública, el govern municipal ha sol·licitat als promotors que esmenin alguns defectes i que aportin més informació vinculada la mobilitat, la qualitat de l'aire i el comerç de l'entorn. Segons un comunicat municipal, el consistori vol “estudiar amb deteniment la nova documentació per tal de valorar la idoneïtat del projecte en el model de comerç i de ciutat actual, i evitar que el pla s'aprovi per silenci administratiu mentre s'analitzen aquestes noves dades”.

L'acord de la suspensió es va prendre en la Comissió de Govern de l'1 de desembre, un cop el període d'un mes d'exposició al públic va finalitzar el 7 de novembre. Durant aquest termini, el govern local ha rebut dues al·legacions -del PP i de la Fundació Barcelona Comerç, tres informes -de la Direcció de Comerç i Consum; la de Serveis de Mobilitat de l'Ajuntament i la de la Direcció de Comerç de la Generalitat- i un acord desfavorable del Consell del Districte de Sant Martí.

La Direcció de Comerç i Consum demana “concretar l'abast de la reforma que es duria a terme més enllà de l'enderroc de les sales de cinema on s'implantarien els nous locals, i si la reorganització dels establiments existents comporta augment de la superfície de venda”. I des de la Direcció de Serveis de Mobilitat “se sol·licita incloure una sèrie de mesures i correccions amb relació a l'avaluació de la qualitat de l'aire i de la mobilitat de gènere i al càlcul del repartiment modal de transport”.

L'ampliació de Diagonal Mar va ser rebutjada el 5 d'octubre en el Consell Plenari del Districte de Sant Martí, on es va informar desfavorablement amb els vots del Govern municipal -BComú i PSC-, CiU, ERC i CUP i les abstencions del PP i Cs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona