Urbanisme

L'Ajuntament d'Olot posa en marxa un pla integral de millores al nucli antic

És el segon, després del que ja funciona al barri de Sant Miquel i que convida tothom qui vol a participar-hi

Els reforça nomenant regidors responsables

El govern d'Olot (CiU i PSC) acosta la lupa al barri vell i li dedica el segon pla integral d'accions de millora (PIAM) i, a més, consolida aquesta aposta de treball conjunt amb els agents del barri amb canvis en el cartipàs. El ple de dijous nomenarà el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, responsable del PIAM del barri vell, i el de Cohesió Social i Atenció a les Persones, Josep Berga, responsable del de Sant Miquel.

Berga ha recordat que el PIAM és un sistema de treball als barris pioner a Catalunya –l'apliquen algunes ciutats europees com ara Bremen–. A Sant Miquel ja hi funciona un consell de barri amb un grup motor, però obert a totes les entitats i veïns, que és qui prioritza en funció del pressupost assignat per l'Ajuntament les accions del pla d'acció per a la zona. Es tracta d'un pla que és el resultat d'un ampli procés de participació ciutadana. Algunes de les accions que ja s'han dut a terme són la reobertura de la llar d'infants del barri, l'habilitació d'un espai d'aparcament públic, el passeig de Vora Riu i, entre molts altres, l'itinerari segur del camí del Morrot, utilitzat per molts escolars.

Ara aquest procés s'inicia al barri vell i les primeres accions s'haurien de dur a la pràctica a partir del 2018. Estanis Vayreda ha detallat que ja estan buscant assistència tècnica per liderar-lo i que aviat faran una crida a tots els veïns i associacions per crear un grup motor. Posteriorment, definiran l'estratègia i els àmbits que es tractaran. “Segur que inclourà l'habitatge, la millora dels espais públics, el futur de l'Escola d'Art, la revitalització social, la instal·lació d'un coworking, etc.”, ha indicat. I ha recordat que aquest any ja han consensuat amb l'associació de veïns del nucli antic a què es destinen 300.000 euros.

LES FRASES

Tenim la lliçó apresa amb el PIAM de Sant Miquel i ara ens sentim més segurs per al del nucli antic
Josep Berga
Regidor de cohesió social
El 2018 ja podrem decidir entre tots a què destinem el pressupost del barri vell
Estanis Vayreda
Regidor de Promoció Econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia