Urbanisme

Municipal

Vic posa en marxa un pas de vianants intel·ligent

Per incrementar la seguretat viària als passos de vianants, l'Ajuntament de Vic ha posat en funcionament un pas de vianants intel·ligent al carrer Mossèn Josep Gudiol. Aquesta mesura, pionera a Catalunya i que funciona com a prova pilot a la ciutat, consisteix en uns senyals lluminosos a terra i dos senyals verticals que s'encenen quan algú s'acosta al pas, fet que incrementa la visibilitat i la seguretat.

El regidor de Serveis, Toni Serrat, explica que el punt on s'ha ubicat la mesura és una recta molt llarga, on els vehicles corren més de l'indicat, molt fosca a la nit i amb poca visibilitat en condicions meteorològiques adverses. L'acció de millora ha tingut un cost de 17.000 euros i, si els resultats són òptims, s'ubicarà també al passeig de la Generalitat amb el carrer Pius XII. El pla local de seguretat viària també preveu per al 2017 instal·lar un semàfor a la cruïlla del carrer Miramarges amb Miquel Martí i Pol i una actuació a la cruïlla del carrer Bernat Calbó amb Comtat d'Osona, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia