Urbanisme

Unanimitat ara a Blanes en les sancions als càmpings

L'alcalde farà un decret en els pròxims dies per obligar el Bella Terra i el Blanc d'Eivissa a retirar les ampliacions il·legals, però el nou POUM podria legalitzar-ho si el govern té prou suport

L'aprovació de les sancions a dos càmpings i del punt de compromís del govern per tramitar els expedients per fer retirar les ampliacions il·legals als càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa va generar un debat tens i farcit de retrets en el qual ni CiU ni ERC (al govern) no van intervenir ni un sol cop.

Mentre que les sancions es van aprovar per unanimitat, el punt que insta l'alcalde, la regidora d'Urbanisme i el departament d'Urbanisme a reprendre la tramitació dels expedients “de restauració de la realitat física il·legalment alterada” i ordenar-ne l'execució forçosa, en el cas que els amos dels càmpings no ho facin, va tenir 17 vots a favor (el PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Batega) i el vot en contra del PP i C's. Malgrat l'aprovació, les paraules de la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, i l'alcalde, Miquel Lupiáñez, van deixar entreveure que el POUM que es pretén aprovar a l'abril acabarà donant llum verd a les ampliacions, atès que, com va recordar Lupiáñez, el pla director urbanístic del sistema costaner aprovat pel Parlament “permet modificar el POUM perquè les activitats sense títol puguin legalitzar-se”.

Salvador Tordera (PP) va obrir les intervencions recordant que fer tancar les ampliacions representa perdre el 20% de les places actuals. “No sabem on anem, perquè entre els polítics i les enveges entre els industrials de la zona estem fotent Blanes a la merda”, va etzibar. També va recordar que “tots els càmpings van néixer il·legals”.

La crispació dels grups de l'oposició és motivada, en gran part, per la sospita que el text aprovat ahir forçat per ICV-EUiA, la CUP i Batega pot quedar en paper mullat. Per això, tant la CUP com Batega i ICV-EUiA van assegurar que vigilaran el seu compliment, portant el tema a la fiscalia, si cal. Jaume Pujadas (CUP) va resumir una mica la sensació dels grups més crítics quan va dir que, tot i votar-se les sancions i forçar a retirar les ampliacions, “d'altra banda s'ha mostrat la voluntat inequívoca de legalitzar-ho”.

Jordi Urgell (Batega) va defensar que la llei es faci complir a tothom, i va manifestar la sospita que, en el ple d'aprovació del POUM, algun grup que ara està en contra de les legalitzacions canviï d'opinió. En cas contrari, de fet, l'equip de govern no tindria majoria, ja que ERC va manifestar la setmana passada que no s'avindria a la legalització. “Hi ha alguna cosa que Batega es perd, esperem que ningú del ple es faci enrere”, va dir. Sergio Atalaya (C's) va manifestar-se a favor de les multes “i de poder votar les legalitzacions perquè la llei ho permet”, tot i assegurar que el seu grup votarà que no “si s'intenta legalitzar a través del POUM”.

Víctor Catalán (ICV) va fer palès que el punt es va convertir “en un debat entre els que estan a favor i els que estan en contra del turisme”, i va recordar que tant Blanes com Lloret, que figuren entre els deu municipis catalans amb més turistes, “estan també entre els deu que tenen més població en risc de pobresa”.

La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va ser molt crítica: “Esteu fent una oposició barroera i utilitzant veritats a mitges per confondre la gent.” A més, va afirmar que aquest equip de govern ha estat el més “valent”, “atrevint-se a posar aquestes sancions milionàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona