Urbanisme

Projecte per al camí de cala Bona al carrer de l'Ermita

El cost per eixamplar el camí, refer el paviment i fer un mirador i una rampa per accedir al carrer és aproximadament de 90.000 euros, segons l'avantprojecte que té ara l'Ajuntament de Blanes

L'avantprojecte per fer la prolongació del camí de ronda del sector sud de la cala Sant Francesc fins al carrer de l'Ermita preveu actuacions per valor de 90.000 euros, segons la proposta que té sobre la taula l'Ajuntament de Blanes. La solució proposada, segons va explicar Salvador Tordera, regidor responsable de la ponència d'activitats, preveu aprofitar el pendent del carrer de l'Ermita (on anirà a parar el camí que enllaça amb el camí de ronda) per fer una rampa molt suau.

El camí entre la cala i el carrer de l'Ermita transcorre en part per un espai entre el jardí botànic Marrimurtra i els murs de cases particulars de la zona. Ara amb prou feines hi ha un metre d'amplada en l'única part del camí que existeix, però el camí de separació ha de ser en el futur d'aproximadament tres metres d'amplada. Fins l'any passat el camí de ronda en direcció sud quedava interromput en arribar a l'altura dels jardins, ja que hi havia una porta que el propietari d'una finca annexa al jardí mantenia tancada. En ser un pas públic, l'Ajuntament va demanar al ministeri que intercedís i ja fa un any que la porta és oberta, però el camí continuarà sense sortida fins que no s'executin les obres.

Evitar l'efecte túnel

Segons l'avantprojecte, es preveu fer una nova tanca (ara només és metàl·lica) amb pals tornejats resistents de diferents mides i alçades, i seguiria una línia corba per evitar l'efecte d'un passadís. D'altra banda, en la rampa d'accés al carrer s'hi preveu fer un jardí amb elements que recordin la presència del jardí botànic. El cost de la rampa d'accés amb l'enjardinament és d'uns 20.000 euros, mentre que refer les noves escales d'accés al camí, el nou paviment i les baranes d'acer inoxidable a la zona que dona al mar (condicionament del mirador) tindria un cost de 40.000 euros. Finalment, el subministrament i la col·locació dels pals tornejats té un cost de 24.000 euros.

LA XIFRA

90.000
euros
és el cost que es calcula que tindria l'actuació per connectar el camí de ronda amb el carrer


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia