Urbanisme

municipal

el cas de la llotja

L'oposició vol la reversió del solar annex de la Llotja

Petició conjunta del PDeCAT, ERC i la Crida per decidir que aquests terrenys tornin a ser de la ciutat i sense cap cost

També pregunten si afecta la denúncia de fiscalia contra Catalunya Caixa

El grups municipals del PDeCAT i Unió, ERC i la Crida per Lleida-CUP han reclamat a l'Ajuntament de Lleida que mogui fitxa de forma urgent per tramitar la reversió del solar annex a la Llotja, la venda del qual va permetre, el 2007, finançar la construcció del palau de congressos i el teatre.

Els tres grups de l'oposició, que són els que tenen representació en el consell d'administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC), l'empresa municipal propietària de la Llotja, van formalitzar ahir la sol·licitud de convocatòria d'un consell extraordinari per abordar aquesta qüestió.

En concret, els tres grups volen que el conseller delegat i tinent d'alcalde, Rafael Peris, informi de les accions concretes dutes a terme per tal de procedir a la reversió del solar. Les tres formacions entenen que aquesta reversió ha de ser gratuïta, fet que l'alcalde, Àngel Ros, ha posat en dubte més d'una vegada en els plens municipals.

No obstant, l'oposició cita l'escrit de diligències de la Fiscalia Anticorrupció, en què es pot llegir: “L'exercici de la resolució implicarà la reversió a favor de la venedora de la finca transmesa (...) sense indemnització, així com la pèrdua de la fiança i de totes les quantitats abonades en concepte de preu de compra.”

La Paeria va concedir als compradors de la finca diverses pròrrogues, i aquestes finalitzen el proper 17 d'abril, sense que s'hagi presentat cap projecte ni demanat cap llicència d'obra o activitat.

Els grups també demanaran informació sobre les conseqüències que pot tenir per al CNC la tramitació de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció a l'Audiencia Nacional pel que fa a l'operació immobiliària del solar de la Llotja.

LA DATA

17-4-2017
Finalitza
la darrera pròrroga concedida per la Paeria als propietaris del solar per desenvolupar-lo i edificar-hi.

Pendent el destí de 3,7 milions per a inversions

La Paeria analitzarà les inversions pendents de finançar del 2016 i les previstes per enguany per decidir on es destinen els 3,7 milions d'euros que té la Paeria del superàvit dels comptes del 2016. La tinenta d'alcaldia de l'àrea econòmica, Montse Mínguez, va indicar que faran una modificació de crèdit per aprovar el destí d'aquests fons. El pròxim ple només aprovarà que dels 5,1 milions de superàvit se'n dediquin 1,4 a pagar les factures pendents de l'any passat. La majoria dels grups van reservar el seu vot a la liquidació del pressupost fins al ple del dia 31.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia