Urbanisme

Municipal

Sant Bartomeu refà el carrer Vell i hi prioritza els vianants

S'eixamplarà la vorera del cantó dels comerços

La remodelació començarà al maig o al juny

Donar prioritat als vianants i racionalitzar el trànsit al nucli urbà –amb una velocitat màxima permesa de 30 km/h– són els dos grans objectius que persegueix el projecte de remodelació integral del carrer Vell de Sant Bartomeu del Grau, que l'Ajuntament dimecres va presentar davant una trentena de veïns. L'obra, finançada per la Generalitat (llei de barris) i amb fons propis de l'Ajuntament, té un cost de 725.000 euros i la durada d'execució estimada és de set mesos, amb data d'inici prevista pels mesos de maig o juny.

Amb la intenció de potenciar la vorera del cantó esquerre baixant –la dels comerços i habitatges–, ara molt impracticable ja que en alguns llocs fa uns 70 cm, es proposa eixamplar-la fins a una mida que pot oscil·lar entre 1,60 m i 2 m, segons el punt. Per ressaltar la importància dels vianants i atenuar les velocitats del carrer (es mantindrà el doble sentit), també hi haurà diverses plataformes, que en alguns punts aniran al mateix nivell de la vorera i que coincidiran amb passos de vianants. Al cantó de l'antiga fàbrica Puigneró s'hi preveuen aparcaments (que es traurien del cantó dels comerços), zones de càrrega i descàrrega, i també un parterre amb una filada de xiprers per tapar l'impacte de l'espai de l'antiga nau.

Al carrer Nou, la pavimentació es farà arribar fins a les dues escales de l'església i serà amb plataforma elevada tot i que s'hi mantindrà la circulació rodada. Al carrer Vell, tant el ferm com el sistema d'aigua es farà tot nou i les reixes de clavegueram que ara hi ha al mig de la calçada es col·locaran als costats. La vorera dels habitatges es dotarà d'enllumenat a poca alçada, per ressaltar-la. Segons l'alcalde, Emili Benito, mentre durin les obres “s'intentarà no tallar el carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona