Urbanisme

Municipal

L'Estat vol 550.000 euros per la comissaria de Sant Martí

La Paeria ho troba exagerat i descarta l'adquisició, per ara, tenint en compte que el solar està qualificat de zona verda

El promotor del parc comercial afegeix 200.000 euros a la seva aportació en nous vials

L'Estat espanyol ha valorat l'antiga comissaria de Sant Martí, al centre històric, en 550.000 euros, i ha transmès a l'Ajuntament de Lleida que si vol adquirir aquest immoble haurà d'abonar aquesta quantitat.

Així ho va explicar ahir el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, en resposta a una petició de la Crida per Lleida-CUP, que havia reclamat la reversió d'aquest edifici per destinar-lo a finalitats socials o equipaments per al centre històric.

Larrosa va recordar, però, que el solar de la vella comissaria està qualificat de zona verda, per la qual cosa va qualificar de massa car el cost que demana la gerència d'infraestructures i immobles de l'Estat, ja que “s'hauria de pagar mig milió d'euros per enderrocar i enjardinar aquest espai”. La taxació municipal se situa molt per sota i, per ara, no es preveu que es pugui requalificar el solar per destinar-lo a equipaments.

Les darrers converses entre el govern espanyol i el de Lleida són del novembre, segons el regidor. No obstant, ja n'hi ha hagut moltes des que el Ministeri de l'Interior va tancar fa sis anys aquest immoble. El 2013, com va indicar la Crida, es va acordar buscar un acord mitjançant la fórmula de la permuta, però no tirarà endavant si la taxació estatal se situa en valors sobrevalorats.

D'altra banda, Fèlix Larrosa va confirmar que ja han tancat un expedient per insalubritat de l'edifici. L'Estat ja ha esmenat les deficiències i s'ha tancat l'expedient. No obstant, es faran inspeccions per garantir la seguretat de l'edifici.

D'altra banda, la comissió d'Urbanisme de la Paeria va debatre, per tercera vegada, els tres expedients relacionats amb el desenvolupament del parc comercial de Torre Salses, entre la Bordeta i Magraners. En tots els casos, per lleus deficiències i puntualitzacions que reclamen de la direcció general d'Urbanisme de la Generalitat.

Un expedient modifica el planejament general per articular un nou vial des del centre fins a la variant sud passant per Torre Salses. Un segon és la requalificació d'aquest polígon i el tercer és el conveni entre el promotor i la Paeria. En aquest cas, hi ha una modificació, atès que Eurofund Parc Lleida augmenta la seva aportació en 200.000 euros per a la construcció de nous vials.

Aquest promotor ja s'havia compromès a aportar a fons perdut 1,2 milions per construir el vial principal i 1,2 milions més amb la compra de finques municipals. Ara hi afegeix 200.000 euros per fer un carrer que connectarà Torre Salses amb el carrer Almeria, seguint les indicacions de la Generalitat. El PSC aprovarà aquests expedients en el ple de divendres vinent pel suport dels grups municipals de Ciutadans i el PP.

LA XIFRA

2,6
milions d'euros
és la quantitat que Eurofund Parc Lleida pagarà per construir vials d'accés a Torre Salses.

LA DATA

2011
Any de tancament
de la comissaria de Sant Martí, tot i que feia dos anys que no tenia activitat. Va obrir fa 57 anys

Més duresa contra l'incivisme

El ple aprovarà la nova ordenança de neteja viària i recollida de residus, que incorpora el sistema porta a porta i que permetrà ser molt més estricte contra els actes incívics. El tinent d'alcaldia Fèlix Larrosa va assenyalar que ja estan fent campanyes d'informació i sensibilització, però que immediatament començaran a aplicar les noves sancions per erradicar algunes males pràctiques, com ara no recollir els excrements dels gossos, el mal ús dels contenidors i enganxar o penjar cartells en mobiliari urbà.

Destaca la incorporació d'esmenes de la Crida i d'ERC, com el fet que el règim de sancions tindrà en compte la capacitat econòmica de l'infractor.

La comissió d'Urbanisme va revisar aquesta ordenança igual que la nova convocatòria del programa Rehab+, d'ajuts a la rehabilitació i que creix de 132.000 a 150.000 euros en petites subvencions per a millores en edificis del centre històric i les parts més antigues de tots els barris. La comissió també va aprovar el lloguer, per 50.000 euros anuals, de les dependències per a la nova Oficina d'Atenció Ciutadana a la rambla Ferran i l'adequació de la qual costarà uns 190.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia