Urbanisme

Municipal

Can Baumann de Vic ja és equipament universitari

La comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central aprova la modificació del pla general de la ciutat

Es requalifiquen 22.514 m² perquè a l'antiga fàbrica s'hi instal·li el Campus de Salut de la UVic

L'antiga fàbrica Can Baumann de Vic –seu de l'inicial Campus de Ciències de la Salut de la UVic-UCC– és equipament universitari després que la comissió territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central aprovés ahir una modificació del pla general de Vic que ha de permetre transformar tot l'entorn d'aquesta indústria. A banda d'haver-hi l'equipament universitari –que d'entrada inclourà la nova facultat de medicina i la de ciències de la salut i el benestar–, a la zona s'hi preveu crear una xarxa viària, espais lliures i també usos residencials i terciaris. En total, es modifiquen 22.514 m².

L'espai que es requalifica comprèn el solar de Can Baumann, al número 70 de la carretera de Roda, i el terreny sense edificar de la cantonada del carrer del Camp amb el carrer Sant Jordi. Amb el canvi de qualificació d'aquests sòls, l'Ajuntament impulsa el futur creixement al nord-est de la ciutat. A banda de l'edifici universitari, es crearà una xarxa viària nova, s'habilitaran parcs i jardins urbans, i es crearan nous usos residencials. Com a màxim es podran construir 201 habitatges, dels quals com a mínim 68 hauran de ser protegits. Els usos terciaris podran ocupar, com a màxim, 7.447 m².

Aquesta transformació urbana es farà en una sola etapa i estarà liderada per l'Ajuntament de Vic. Segons el Departament de Territori, les obres hauran de començar abans que hagin transcorregut sis mesos des de l'aprovació del projecte d'urbanització, i duraran divuit mesos. Per Agustí Serra, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, es tracta d'“una iniciativa de gran interès públic”. La cessió de Can Baumann a l'Ajuntament es va fer al novembre.

LA XIFRA

201
habitatges
com a màxim, dels quals 68 hauran de ser protegits, es podran construir a la zona de Can Baumann.

La UdL amplia els seus estudis a Igualada

La Universitat de Lleida ampliarà la seva presència al Campus Universitari d'Igualada. Als actuals estudis d'infermeria i el doble grau de nutrició i fisioteràpia que imparteix la UdL, s'hi afegirien les titulacions que estaven adscrites a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC): enginyeria química, enginyeria de l'organització industrial i diversos màsters. Els estudis s'ampliaran en els propers anys en àmbits com la salut, les TIC, la fabricació digital i la formació continuada per als sectors de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia