Urbanisme

municipal

urbanisme

Estricte control de les obres del nou Firal d’Olot

L’equip de govern vol poder dir-hi la seva durant tot el procés per assegurar la màxima qualitat dels treballs i materials

Inclourà en les bases del concurs un procediment que ho asseguri

Les bases del concurs per a la construcció del nou passeig d’en Balb d’Olot, el Firal, són molt restrictives i posen l’accent a assegurar la qualitat de l’obra i dels materials. Aquestes bases es van aprovar ahir en el ple, juntament amb les contribucions especials i el projecte executiu. Tal com ja havia avançat l’alcalde, Josep Maria Corominas, aquestes bases inclouen que un equip tècnic municipal en pugui fer el seguiment i decidir aspectes com ara els materials de pavimentació un cop vistes les proves de resistència i qualitat, i tenir el poder d’incidir en altres aspectes que poden sorgir quan es vagin duent a terme els treballs de construcció.

Respecte a aquests, va confirmar que s’iniciaran a principi d’estiu en el sector conegut popularment com el Firal petit; és a dir, l’espai comprès entre el Firalet veí. Posteriorment, es farà la renovació de serveis i paviment dels dos costats del passeig actual començant per la zona més propera a Sant Esteve i, finalment, s’actuarà a la part central. Això permetrà dur-hi a terme tots els actes festius, d’oci i culturals dels quals el Firal és escenari durant l’estiu, especialment de les Festes del Tura de principis de setembre. Els treballs s’enllestiran abans de les Festes del Tura del 2018.

L’alcalde va remarcar que confia en el compliments dels terminis fixats i que espera que no hi haurà entrebancs importants. Segons ell, no obstant això, un dels aspectes que el preocupa són els túnels que hi ha al subsòl del Firal construïts durant la Guerra Civil espanyola com a refugis i les gredes volcàniques que hi ha. Corominas va informar també que hauran de publicar el concurs per a les obres del nou Firal al butlletí oficial de la Unió Europea tal com mana la legislació vigent a causa del seu cost, que s’acostarà als 4,1 milions d’euros. Tot i això, l’alcalde va dir que confia que el guanyi alguna empresa o unió d’empreses del territori.

Tots els grups de l’oposició van votar a favor dels tres punts de l’ordre del dia relacionats amb el Firal, excepte la CUP, que hi va votar en contra al·legant, a través de la portaveu, Mireia Tresserras, que no consideren prioritàries les obres. Xavier Garcia (Olot en Comú) va justificar el canvi d’opinió respecte a anteriors debats en el ple afirmant que ara veia necessàries les obres perquè comporten sobretot la millora dels serveis bàsics de la zona. Josep Quintana (ERC) va coincidir amb l’alcalde a afirmar que era un dia històric per al Firal i per a la ciutat.

LA XIFRA

4,1
milions d’euros
és el cost previst per a la renovació de serveis i la reurbanització del Firal.

LA FRASE

Hem de ser capaços de fer que el Firal recuperi la vida i que sigui atractiu per als forans
Josep Maria Corominas
Alcalde d’Olot

LA DATA

07.2017
és el mes
en què els tècnics han previst que es puguin iniciar els primers treballs del nou passeig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona