Urbanisme

Municipal

Desencallen el pla de barris de la Maurina de Terrassa

A la tardor començaran les obres de la plaça i l’equipament cívic, les peces esperades del pla que es va aturar el 2011 per falta de finançament de la Generalitat

El consistori avança els diners

Les dues actuacions que falten per completar el pla de barri de la Maurina de Terrassa, la remodelació de la plaça i l’equipament cívic, es començaran a executar a partir de la tardor. D’aquesta manera, el govern de Terrassa (PSC-PDeCAT) desencalla una vella reivindicació del barri, que va quedar aturada el 2011 després que el govern de la Generalitat tanqués l’aixeta i anunciés que no podria pagar la seva part de les obres iniciades el 2008 ni les que faltaven. Ara el consistori ha iniciat el procés de licitació de les obres, com es va comprometre en un acte públic a la mateixa plaça, el 12 de novembre passat, perquè a la tardor puguin començar els treballs que tindran un termini d’execució de 13 mesos.

I ho farà assumint el cost de 3.236.194,89 euros del projecte a càrrec de la partida d’inversions del pressupost del 2017 i el 2018 esperant que el govern de la Generalitat, després de la certificació dels treballs, acabi pagant-ne la meitat que els correspon, tot i que poden passar entre un any i mig i dos anys, explicaven ahir des del consistori. El govern municipal admet que el deute de 4,1 milions de la Generalitat per a tot el pla comptabilitzat el maig de l’any passat “s’ha reduït considerablement” i per això confien que no hi hagi problemes per cobrar.

Amb la subhasta de l’obra en marxa també es dona compliment a la proposta de resolució de Terrassa en Comú (TeC) i Ciutadans, també del maig de l’any passat, que van tenir el suport de totes les formacions perquè s’inclogués al pressupost del 2017 i s’acabessin les obres el 2018.

El projecte que s’havia redactat el 2011 ha experimentat algunes modificacions condicionades pels canvis normatius, com ara el nou tipus d’IVA aplicable, que ha passat del 18% al 21%, i d’altres de tècnics, com ara millores en l’accessibilitat i canvis d’espècies vegetals que es plantaran. El nou equipament cívic tindrà tres plantes i s’ha dissenyat perquè quedi integrat a la plaça. La intenció és que doni servei a les entitats de la zona i dinamitzi l’activitat cívica. També inclourà cafeteria, àrees de descans i magatzems. Sobre la reurbanització de la plaça de la Maurina, s’ha fet tenint en compte les característiques de l’equipament, i adaptant-la també al pendent del terreny, que se salvarà amb el disseny d’espais verds. Això farà que part de la teulada de l’edifici s’integri a la plaça, ja que una de les plantes quedarà parcialment soterrada.

Els carrers de l’entorn de la plaça, com ara el del Franc Comtat i el de Felip II, també s’urbanitzaran de nou: es corregiran els desnivells, es canviarà el paviment i es donarà prioritat al vianant, a banda de millorar els serveis de clavegueram, d’aigua i la retirada d’alguns pals de la xarxa elèctrica, entre altres qüestions.

LA XIFRA

16
milions
era el valor de les actuacions del pla de barris de la Maurina, que està prorrogat fins a finals del 2018.

LA DATA

08.07.08
La Generalitat
va aprovar el pla de barris i la Generalitat va anunciar que no podria pagar les obres pendents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia