Urbanisme

municipal

procés participatiu

Malgrat ja té pregunta i tres dates

El text incideix en la modificació urbanística que cal fer per encabir l’àrea comercial

La consulta popular es desenvoluparà en tres dies, el 20, el 21 i el 22 de juliol

“Estàs d’acord que l’Ajuntament de Malgrat de Mar modifiqui el planejament del sector Escultor Clarà (PP/) per al desenvolupament i ús comercial de la zona?” Aquesta és la pregunta, molt tècnica i específica, que el govern municipal, format pels grups JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP, ha triat per sotmetre a votació ciutadana el projecte de construcció d’una àrea comercial. L’anunci del text va acompanyat de les dates en què els veïns podran introduir el seu vot a les urnes. Tal com s’havia previst, hi haurà dos dies, el 20 i el 21 de juliol, en què es podrà votar a l’ajuntament, coincidint amb l’horari de l’administració, de nou del matí a dues de la tarda. El dissabte 22 s’ha concebut com la jornada central de la consulta, ja que s’ha ampliat l’horari de les votacions de les nou del matí a les vuit del vespre, de manera ininterrompuda, i el nombre de seus on dipositar el vot, ja que, a banda de l’edifici consistorial, també es podrà fer al centre cívic del barri del Castell i la Verneda, a l’àrea de Serveis Personals, a Can Feliciano, i a l’Arxiu Municipal.

En tots els casos, la votació és presencial, tal com recorda el primer tinent d’alcalde i regidor de Participació, Ramir Roger (ERC), que precisa que els votants hauran de tenir com a mínim 16 anys a data de 30 de juny i que, malgrat que no es tracta d’un procés vinculant segons marca la legislació vigent, “el govern es compromet a acceptar el resultat de la consulta i executar la decisió ciutadana que en surti”. Roger admet que l’enunciat de la consulta pot semblar molt elaborat i un pèl complex, “però és el resultat de sintetitzar i consensuar un text entre les diferents forces polítiques i d’acord amb les indicacions tècniques”.

Informació al web

Paral·lelament a l’anunci de la pregunta i les dates de la primera consulta popular a Malgrat de Mar, el regidor destaca que s’ha començat també a facilitar a la ciutadania la informació del projecte i dels diferents passos que cal seguir en un procés com aquest. En aquest sentit, ja està disponible al web , entre d’altres, la documentació que s’utilitzarà, els decrets corresponents, les actes que es faran servir, el nomenament de la comissió de seguiment de la consulta i l’avanç del pla parcial Escultor Clarà, que inclou l’àrea comercial anunciada al seu moment per l’anterior govern municipal, dies abans que es formalitzés la moció de censura que va posar fi a l’alcaldia socialista de Joan Mercader.

Roger avança que les modificacions que hauria de contenir el pla parcial en cas que la proposta tirés endavant, afecten el percentatge destinat a zona comercial i a habitatge. “L’actual pla urbanístic estableix en un 15% els usos destinats a serveis, en què s’inclou el comercial, que s’ampliaria al 40% i es passaria del 85% de terreny destinat a habitatge a un 60%”, precisa el regidor de Participació. Des del govern de Malgrat s’està ultimant la data per fer una sessió pública per explicar el projecte, i determinar i adjudicar els espais perquè les entitats i els grups que ho vulguin puguin fer campanya a favor o en contra de la proposta, com marca la normativa. Roger explica que el consistori ha desestimat aplicar el vot electrònic a la consulta per l’elevat cost que suposaria. “Parlem d’uns 20.000 euros que no creiem oportú destinar”, assenyala.

LA FRASE

El govern es compromet a acceptar el resultat de la consulta i a executar la decisió ciutadana
Ramir Roger (ERC)
primer tinent d’alcalde i regidor de Participació de malgrat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona