Urbanisme

municipal

procés sobiranista

El PSC rebutja participar en la consulta de Malgrat de Mar

Manté que el procés és “precipitat” i que el projecte que el seu partit va defensar “s’havia de negociar més”

El PSC ha decidit no participar en la consulta ciutadana que comença avui i que ha de determinar si prospera l’àrea comercial a la zona d’Escultor Clarà de Malgrat. Una àrea comercial que els socialistes van presentar com a projecte estel·lar del seu mandat dies abans que prosperés la moció de censura que els va fer fora del govern. Així ho va confirmar el seu portaveu, l’exalcalde Joan Mercader, en una conferència de premsa en la qual va argumentar els motius pels quals la formació es vol mantenir al marge del procés. Mercader va qualificar la consulta de “comodí del públic” per justificar “un govern dividit que no es pot posar d’acord perquè cada formació defensa un model de poble diferent”. L’exalcalde va exigir, a més, que JxM i PDeCAT “demanin perdó” al PSC davant la demostració que el projecte que els socialistes van anunciar dies abans de la moció de censura “s’havia negociat durant dos anys i no era cap engany”. Tot i això, considera que “calia continuar negociant amb el promotor privat”.

El portaveu del PSC veu precipitat organitzar una consulta d’aquí a un mes i mig “i el mes de juliol, quan tothom fa vacances”, considera un despropòsit que no s’hagi establert un mínim de participació perquè sigui vinculant i recorda que el resultat, en cas de ser positiu, s’haurà de sotmetre a administracions superiors. La resposta del govern no es va fer esperar i en un comunicat públic ahir JxM, ERC, PDeCAT i la CUP van acusar el PSC, i l’exalcalde en particular, de “rentar-se la mans davant un projecte important per al futur del municipi”. “Tot plegat sona a una excusa fàcil per defugir responsabilitats”, assenyala l’escrit. 15.587 malgratencs estan cridats a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona