Urbanisme

Municipal

Mataró tindrà una nova plaça al barri de Peramàs

Comença l’enderroc de l’edifici de Can Civit, expropiat per l’Ajuntament des de fa 10 anys, per deixar pas a una zona verda

Amb l’actuació es dona resposta a una històrica reivindicació veïnal

El barri de Peramàs de Mataró tindrà una nova plaça amb jocs infantils. Aquest nou espai verd, de 975 metres quadrats, s’urbanitzarà després que l’Ajuntament hagi començat aquesta setmana les obres d’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit, expropiat des de fa 10 anys pel consistori. L’edifici, construït en la dècada dels 60, està situat entre la ronda de Leopoldo O’Donnell i el carrer de Pompeu Fabra.

Les obres consisteixen a enderrocar tot l’edifici –coberta, forjats, parets interiors i exteriors– i reomplir la planta soterrani, deixant el solar lliure per urbanitzar-lo posteriorment. Al carrer de Pompeu Fabra es preveu arranjar el mur existent i substituir la barana metàl·lica que serveix de passamà.

Els armaris de les escomeses de subministrament elèctric que ara hi ha al mig de la futura plaça es desplaçaran fins al mur del carrer de Pompeu Fabra. Un cop enderrocat l’edifici, s’urbanitzarà l’espai per crear-hi la nova plaça amb paviment de sauló, bancs i jocs infantils.

Al costat de la ronda es col·locarà paviment de vorera de peces de pedra artificial i a tocar del mur del carrer de Pompeu Fabra es deixarà un pas de vehicles delimitat amb pilons per a la sortida de l’aparcament privat que hi ha a l’àmbit, que es desplaça uns metres. El pas de vianants s’eixamplarà i s’ordenaran les voreres i l’estacionament, que passa de semibateria a cordó.

S’instal·larà nou enllumenat per a la plaça i s’hi col·locaran papereres i bancs. La zona de jocs tindrà un tancament de fusta. Per últim, l’eixamplament de la vorera permetrà plantar cinc lledoners.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Catalana d’Infraestructures i Serveis Associats SL per un import de 113.923,48 euros. El termini d’execució dels treballs és de tres mesos. Tal com va anunciar el consistori, per poder tirar endavant els treballs s’ha rebut una subvenció de la Diputació per import d’uns 100.000 euros.

L’enderroc de l’edifici i la posterior urbanització de l’espai és una antiga reivindicació dels veïns de Peramàs-Esmandies. El projecte ha estat consensuat en diferents sessions de debat amb entitats i veïns de la zona. Amb aquesta execució també es dona compliment a una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres i aprovada per unanimitat pel ple del mes de setembre passat.

Pintures i litigis

L’edifici es va instal·lar com a botiga de pintures –coneguda com a Can Civit–, que es va haver de traslladar després d’un llarg i costos litigi contra l’Ajuntament de Mataró. Tot i que el procés per a l’expropiació data de l’any 2007, no va ser fins al 2014 que el Tribunal Suprem va confirmar el preu de l’operació, que finalment es va saldar per més de 898.000 euros.

LES XIFRES

113.923
euros
és el cost de l’obra per transformar en una plaça l’antic espai que ocupava Can Civit, a Mataró.
10
anys
fa que l’Ajuntament va expropiar l’edifici de Can Civit, amb un cost de 898.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona