Urbanisme

L’estudi del mercat de Lloret preveu cinc parades de venda i dotze de degustació

Preveu 35.129 visitants forans mensuals de mitjana i 13.010 de locals

El grup municipal de C’s presentarà al·legacions a l’estudi tramitat en l’últim ple

Segons la proposta presentada per L&MG Europe Partners SL a què ha tingut accés aquest diari, el mercat municipal de Lloret mantindria l’estructura de l’edifici però es proposa rehabilitar i canviar totes les façanes que donen al carrer, a banda de millorar els accessos per als vianants, obrir-ne de nous i readequar l’accés de vehicles. Faria un important canvi de rumb cap al turisme, amb dotze parades de degustació i només cinc de venda directa, fet que obligaria a ampliar els horaris d’obertura. El regidor de Mercats de Lloret de Mar, Cristian Fernández, reitera que només és una proposta, que pot canviar completament quan es posi a concurs la nova concessió, però defensa que la gestió ha de ser privada, i el canvi de rumb cap a un mercat més turístic.

Segons l’estudi, hi hauria dotze parades degustació i cinc de venda directa de productes, i s’aposta per la degustació pel component “lúdic o d’oci” que tenen, que fa de Lloret un lloc “idoni” per aquesta opció. Segons els càlculs de l’empresa, el públic potencial de Lloret al mercat és de 13.010 vilatans cada mes, i de 35.129 visitants mensuals (de mitjana). La nova vessant lúdica, defensa l’empresa, “sembla encaixar fortament amb l’activitat turística, ja que es basa en el lleure i per tant els turistes poden ser usuaris de primer ordre del mercat”. Aquesta vessant, a més, farà que s’ampliï l’horari d’obertura del mercat. Les parades de degustació tindrien un lloguer mensual mitjà d’uns 1.850 euros i les de venda, d’uns 900 euros.

Cristian Fernández i l’alcalde, Jaume Dulsat, van mantenir fa uns dies una reunió amb els paradistes, que s’oposen a la gestió privada de l’equipament. Fernández va assegurar que encara que l’estudi l’hagi tramitat l’empresa que gestiona el mercat de Sant Cugat, no vol dir que s’acabi aprovant un plec de condicions semblant a les propostes de l’empresa, però malgrat tot, va deixar clar que el futur de l’equipament passa per la gestió privada. “No ha de ser ni serà un calc del que volem fer en un futur plec de condicions, i encara que ells proposin concessió a 40 anys, no vol dir que sigui així; tot es farà d’acord amb els estudis i informes tècnics de l’Ajuntament”, va explicar.

No ho veuen igual els grups de l’oposició, que van criticar durament l’aposta del govern per la gestió privada en l’últim ple, i el grup de Ciutadans ja ha anunciat que presentarà al·legacions a l’estudi, i reclama que es paralitzi el projecte “fins que no hi hagi consens social”.

El mercat ocupa una superfície de 5.240,96 m², dels quals 3.443,96 corresponen a aparcament. La inversió que es preveu és de 2.526.605 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona