Urbanisme

Municipal

La Paeria es compromet a incloure Santa Cecília al catàleg de béns locals

Larrosa anuncia que s’ha inclòs en la proposta de béns a protegir que s’està tramitant

La comissió de patrimoni encara no n’ha dictaminat l’estat

L’equip de govern de la Paeria inclourà el departament de Santa Cecília del cementiri de Lleida dins del catàleg de béns culturals d’interès local (BCIL). De moment, el departament de Santa Cecília ja forma part del de béns protegits de Lleida, elaborat per encàrrec de la Paeria pels historiadors Frederic Vilà i Xavier Rodríguez, segons va anunciar ahir al vespre el primer tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, en un breu comunicat.

Larrosa ho va anunciar hores després de la comissió d’urbanisme de la Paeria, durant la qual el grup d’ERC-Avancem va presentar una proposta de resolució per tal de començar els treballs per incloure Santa Cecília dins del catàleg de béns locals protegits. Segons va explicar després de la reunió el portaveu d’ERC en la comissió, Josep Maria Baiget, la proposta no es va arribar a votar perquè el govern la va assumir i els va anunciar que s’havia inclòs per tramitar-ho. Arran d’un comunicat d’ERC en què s’anunciava que a proposta del seu grup es produirà la catalogació, Larrosa va respondre al vespre anunciant que la iniciativa ja estava en marxa amb la inclusió en la proposta de catàleg.

Aquesta proposta encara no és vigent. Larrosa explicava ahir en el comunicat que “quan es completi la realització del catàleg de béns protegits, l’Ajuntament de Lleida l’incorporarà al nou pla d’ordenació urbana municipal”.

Mentrestant, pesa sobre el departament de Santa Cecília, el més antic al cementiri, el pes de la decisió d’enderrocar els nínxols per fer-ne de nous. El ple de la Paeria va aprovar el 26 de maig una moció amb els vots majoritaris de l’oposició per aturar l’enderroc. En aquell ple l’alcalde, Àngel Ros, va anunciar que la comissió de patrimoni hauria d’emetre un dictamen sobre l’estat del conjunt arquitectònic, per valorar-ne la seva viabilitat i el seu interès patrimonial, en un termini de dos mesos. La comissió encara no ha emès el dictamen sobre el cas.

LA FRASE

El departament de Santa Cecília ja s’ha inclòs en la nova proposta de catàleg de béns protegits
Fèlix Larrosa
tinent d’alcalde i president de la comissió d’urbanisme

Setze entitats, contra l’enderroc

Aquesta setmana, un grup de setze entitats ha signat un manifest per reclamar a la Paeria el màxim consens per a la preservació del departament de Santa Cecília del cementiri. Proposen que se’l consideri museu a l’aire lliure. Les setze entitats són Amics de la Seu Vella, Arts de Ponent, Ateneu Popular de Ponent, Associació Ermengòpolis, Castellers de Lleida, Centre Excursionista de Lleida, Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Centre Llatinoamericà de Lleida, Cercle d’Amics del Museu de Lleida, Cercle de Belles Arts, Coral Shalom, Fundació Orfeó Lleidatà, Grup Cultural Garrigues, Òmnium Lleida-Ponent, Patronat del Corpus de Lleida i Sícoris Club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia