Urbanisme

municipal

oci

Montgat estudiarà a fons el projecte de Wavegarden

Els impulsors de la llacuna artificial per fer surf celebren que l’Ajuntament creï una comissió informativa per “transparència”

La plataforma ciutadana que s’hi oposa reclama que es faci una consulta popular

L’Ajuntament de Montgat proposarà en el pròxim ple la creació d’una comissió informativa de caràcter especial integrada per tots els grups municipals per fer el seguiment de la tramitació del projecte urbanístic de la construcció d’una llacuna artificial per practicar surf. Fonts de l’equip de govern expliquen que encara no tenen l’avantprojecte que han de presentar els promotors de la iniciativa, però que l’estudiaran detingudament quan arribi.

El projecte, que ha despertat les reticències d’alguns veïns del municipi aplegats en la plataforma Què Implica el Wavegarden, preveu la creació d’una llacuna de 15.000 m² en uns terrenys propietat de la fundació Montcelimar, adscrita a la Universitat de Barcelona (UB). El consistori ha volgut aclarir a través d’un comunicat que en l’àmbit municipal no s’ha fet cap aprovació i que es tracta d’un projecte privat que es fa en uns terrenys privats.

Els impulsors del projecte veuen de bon ull la creació de la comissió municipal. “Serà un molt bon instrument de transparència per evitar els malentesos que genera el desconeixement”, assegura Felip Verger, director de l’empresa Wavegarden BCN SL, que hi afegeix que entén que el fet que es tracti d’una instal·lació esportiva molt nova –només n’hi ha dos en tot el món– fa que hi hagi molt de desconeixement. Verger explica que a hores d’ara estan completant la documentació del projecte amb les recomanacions rebudes de les administracions implicades per presentar-lo a aprovació inicial al ple de setembre. Diu que les totes les recomanacions són “perfectament raonables i assumibles” i recorda que un cop passi pel ple de setembre hi haurà un període d’informació pública i es podran presentar al·legacions que es resoldran abans que comenci l’aprovació provisional del planejament.

Fonts del govern reiteren que s’ha informat la plataforma contrària al projecte, amb la qual s’han reunit dos cops després que el febrer passat es fes la presentació pública del pla. Deixen clar que l’obligació administrativa és donar tràmit al projecte, que està seguint el curs legal que li pertoca.

La plataforma contrària al projecte ha convocat una manifestació dijous a les set de la tarda, abans del ple municipal. Mar Manzaneque, portaveu de la plataforma, explica que estan recollint adhesions a un manifest contrari al projecte i reclamen a l’Ajuntament la celebració d’una consulta popular per decidir si ha de tirar endavant. “Es tracta d’un projecte que pot obrir la porta a un turisme massiu”, diu, un argument l’empresa impulsora desmenteix. “És una instal·lació purament esportiva, no construirem allotjament ni serà un espai d’oci nocturn”, remarquen.

LA XIFRA

15.000
metres quadrats
tindrà la llacuna artificial per a la pràctica del surf que es preveu construir a Montgat.

LA DATA

27.07.17
el ple
abordarà la creació d’una comissió informativa mentre els opositors es manifesten contra el Wavegarden.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona