Urbanisme

Municipal

Recepcionada la urbanització de Son Rich, a Begur

Una promotora, residents a les 26 cases fetes i el municipi culminen les obres pendents per fer-hi arribar serveis bàsics

La urbanització de Son Rich, a Begur, que es va començar a construir als anys seixanta, ha estat finalment recepcionada per l’Ajuntament, després que s’hagin executat les obres d’urbanització pendents, represes ara fa dos anys després d’haver-ne estat sis aturades per falta de finançament. Els treballs, amb un cost de 4,2 milions, s’han concretat a fer arribar els serveis bàsics –aigua, sanejament i electricitat– a més del gas i l’adequació dels vials i l’enllumenat públic. “Estem molt satisfets d’integrar finalment al nucli aquesta urbanització. Era una prioritat, ja que és la zona natural de creixement del poble”, diu l’alcalde, Joan Loureiro.

La represa de les obres, el setembre del 2015, va reeixir amb la creació d’una nova junta rectora, que va obtenir el finançament necessari. Segons el projecte, amb la urbanització es podran construir unes 142 cases, afegides a les 26 ara existents. Les obres han estat executades per l’empresa ACSA, Obras e Infraestructuras SA. A més, s’ha construït un dipòsit soterrat, que ha costat 320.000 euros, per distribuir gas. Unes obres que la nova junta va adjudicar el gener del 2015 en assemblea extraordinària, les quals portaven aturades des del 2009. Així, els propietaris que ja hi vivien ara ja tenen els serveis bàsics; els que hi tenen finques, hi podran construir, i, alhora, s’activa la zona de creixement natural del poble de Begur, que passa a formar part del nucli urbà. L’Ajuntament, com a propietari del 8,5% de la participació de la urbanització, era part promotora. Tot i això, la part majoritària i principal impulsora per desencallar-la ha estat Indemar Investiment SL, que en té el 53,7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia