Urbanisme

municipal

urbanisme

Girona inicia expropiacions per allargar un carrer de Sant Pau fins al parc Migdia

Afecta 8 finques deteriorades del carrer Universitat de Montpeller

Al nou tram del carrer Universitat de Cervera, de vianants, es faran 14 pisos de protecció oficial

El ple de l’Ajuntament de Girona aprovarà demà a la tarda l’inici de l’expedient d’expropiació de vuit finques del carrer Universitat de Montpeller, al barri de Sant Pau, per poder enderrocar-les i allargar així el carrer Universitat de Cervera fins al carrer de Pau Vila i Dinarés, davant del parc del Migdia. Segons va explicar ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas, “hi havia una petició dels veïns d’esponjar aquest espai per diversos aspectes, sobretot urbanístics, perquè quedés obert al parc del Migdia”. En aquest sentit, es considera que la trama urbana quedarà més ben connectada. La intenció és que aquesta prolongació del carrer Universitat de Cervera sigui per a vianants i no hi pugui passar el trànsit rodat. A més, el projecte inclourà la creació de dos blocs d’habitatges de protecció social –un a cada banda del tram, a l’espai alliberat per l’enderroc–, que tindran set habitatges cadascun.

L’alcaldessa, que va recordar que és un projecte que ja s’havia intentat dur a terme en anteriors governs, va assenyalar que els terminis per executar-lo dependran de si hi ha acords amb els propietaris o bé cal recórrer a estaments superiors per fixar els preus de les expropiacions, però va indicar que creuen que d’aquí a poc menys d’un any “ja es podrà veure físicament”.

LA FRASE

Hi havia una petició dels veïns d’esponjar aquest espai. La trama urbana estarà més ben connectada
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

Ocupacions d’“indesitjables”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar també que les finques que es tiraran a terra –a la zona afectada pel projecte urbanístic hi ha 11 finques: 3 de propietat municipal i 8 en mans de privats (entre habitatges i locals)– són majoritàriament desocupades i locals tapiats, però que també n’hi ha d’habitades, en alguns casos per ocupes “indesitjables” que han causat “alguna situació d’inseguretat a la zona”. Així, va defensar que l’actuació també farà que el carrer sigui “molt més segur”.

Fonts municipals van assenyalar que només tenen constància que dues de les finques estiguin actualment habitades legalment: en una hi viu una persona sola que n’és la propietària i en una altra, una família en règim de lloguer.

Madrenas va subratllar que l’expropiació es farà amb els propietaris de les finques, però va deixar clar que “per a qui necessiti reallotjament, els protocols de serveis socials ja estan en marxa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona