Urbanisme

Pla de millores urbanístiques de Gavà al barri marítim

Es repararà ara el paviment de tres carrers i s’invertirà prop d’un milió en la via pública

El municipi millorarà alguns equipaments amb la reobertura del centre cívic i el govern local construirà un institut escola

Lifting Gavà Mar, el barri costaner de la localitat llobregatenca, és un dels sectors que més es cotitzen en el mercat immobiliari i que alhora presenta més problemes per als veïns. No només per l’allau de persones que visiten la platja, sinó per les deficiències que presenta la pavimentació i l’escassedat d’equipaments. Per pal·liar aquestes deficiències l’Ajuntament ha anunciat la redacció del pla director de Gavà Mar, que anirà acompanyat d’una inversió que superarà el milió d’euros en aquest mandat. El document ajudarà a “executar intervencions coherents i ajustades i a establir les prioritats” per al barri, segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez.

Una de les molèsties que es troben conductors i vianants són els desnivells que causen les arrels dels pins que creixen cap amunt. “En la urbanització dels anys vuitanta es feia diferent”, argumenta Sánchez, que avança que s’intervindrà de forma immediata per solucionar aquest problema a tres carrers: Sitges, Palafrugell i Blanes. Aquesta intervenció preveu fer sots al voltant dels pins perquè les arrels creixin cap avall. Té un pressupost de 108.000 euros i s’executarà entre el desembre i el gener. També es millorarà el carrer Llançà i el bombeig d’aigües de l’avinguda Europa per evitar la formació de grans bassals durant les pluges. Aquesta actuació tindrà una inversió de 135.000 euros. A més, s’ha previst una dotació de 812.000 euros per actuar a la via pública “dels carrers que determini el pla director”, segons l’alcaldessa. L’anàlisi estarà completada, segons la previsió, d’aquí a dos mesos.

D’altra banda, al barri es preveu la creació del centre del mar a l’actual centre cívic, un equipament que inclourà una escola d’esports nàutics amb una base permanent. “Serà un equipament de barri que combinarà l’espai cívic amb el nàutic i un restaurant”, segons Sánchez. S’ha projectat també la construcció per part de la Generalitat d’un nou edifici per a l’institut escola, les classes del qual es fan ara en un mòdul prefabricat.

Satisfacció

Els veïns valoren positivament la construcció de l’institut escola i de la base nàutica, però recorden que el barri necessita equipaments i volen un punt d’atenció ciutadana al centre cívic, un equipament ara tancat. La presidenta de l’associació de veïns de Gavà Mar, Elisabet Martínez, reclama que tornin al barri els dos metges que prestaven serveis uns dies a la setmana i, pel que fa als carrers, assenyala que “estan tots malament perquè fa anys que no s’hi fa cap actuació”.

Un estiu amb el trànsit fluid

L’Ajuntament de Gavà valora que el pla de mobilitat que ha implementat aquest estiu a la platja ha funcionat de forma satisfactòria. Per incentivar l’accés amb transport públic es va millorar la freqüència de pas de la línia de bus urbana GA1, gratuïta entre el 10 de juny i el 6 d’agost. També es va traslladar el carril bici de l’avinguda del Mar a la calçada i es va desincentivar l’ús del vehicle privat amb la creació de zones d’aparcament exclusives per als veïns. En canvi, no van funcionar bé el pàrquing de l’avinguda Europa per a vehicles ecològics i de residents ni hi va haver un major ús de l’aparcament del Barnasud, d’on es podia anar a la platja amb bus.

Els veïns consideren que la millora ha estat irregular perquè ha pacificat el trànsit a uns carrers en detriment d’uns altres. Segons la presidenta de l’associació de veïns, els carrers sense places d’aparcament per als residents es van col·lapsar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia