Urbanisme

El cèntric carrer Figueres de Vilafant estarà prop de sis mesos obert per obres

Els treballs han de solucionar els problemes d’inundabilitat de la zona en dies de precipitacions abundants

Les obres ja han estat adjudicades

El cèntric carrer Figueres de Vilafant estarà prop de sis mesos d’obres, en uns treballs que haurien de començar aquest gener i que han de servir per solucionar definitivament els greus problemes d’inundabilitat en dies que les precipitacions d’aigua són abundants. Vilafant recorda la gravetat de les inundacions del 14 de novembre del 2014, quan l’aigua va entrar en moltes cases de la zona. Aquell va ser el moment en què es va desencallar el projecte de reurbanització que ara acaba d’arribar al final de la tramitació administrativa i que se situa en el moment precís de l’execució. La setmana passada es van adjudicar els treballs a l’empresa Excavaciones y Pinturas SAU per 423.197 euros amb l’IVA inclòs, una xifra sensiblement inferior als 527.235 euros previstos en el pressupost inclòs en el projecte. Es van presentar deu empreses de les quals una va quedar automàticament eliminada abans de passar per la mesa de contractació pel fet de no acreditar la certificació sol·licitada.

L’adjudicació s’ha fet de cop i l’execució també es farà així, tot i que el projecte preveia dues fases de construcció, atès que el finançament estava a cavall de dos pressupostos, el del 2016, en què hi havia una partida de 150.000 euros, i el del 2018, en què es pressupostarà la resta. L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, assegura que confia que “passat festes es començarà a actuar”: “Els treballs duraran entre cinc i sis mesos perquè es fa tot nou. Es faran prospeccions del terreny, primer, i el replanteig i s’anirà per feina.”

El carrer Figueres passa per damunt d’una antiga riera i en el sistema de clavegueram actual es barregen les aigües residuals i les plujanes, fet que provoca col·lapses en situacions de pluges intenses. Durant la tramitació del projecte, l’Ajuntament de Vilafant va incloure la supressió de les línies aèries de llum i telèfon creuades, fet que va suposar un increment d’uns 40.000 euros.

LA XIFRA

423.197
euros.
Aquest és el cost que es pagarà per la reforma i reurbanització del carrer Figueres de Vilafant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona