Urbanisme

Municipal

Reformaran el carrer de la Creu de Girona per fer-hi un nou tram per a bicis

Se suprimirà un carril per a cotxes i es canviarà l’aparcament en bateria per un en línia

Forma part de la creació d’un camí escolar segur per al Masmitjà

L’Ajuntament de Girona tirarà endavant l’any vinent una reforma del carrer de la Creu entre els carrers Barcelona i Joan Maragall. L’actuació consistirà a treure un dels carrils de pas de cotxes –n’hi ha dos– i fer-hi un carril bici. A més, s’aprofitarà per canviar els aparcaments en bateria del costat dret del carrer –en el sentit de la circulació– i fer que siguin en línia. Aquest nou tram de carril bici es connectarà amb el de l’antiga plaça Europa, a l’altra banda del carrer Barcelona. El govern de la ciutat està perfilant aquest projecte, que emmarca en la creació del camí escolar segur de l’escola Doctor Masmitjà, a l’encreuament entre Joan Maragall i el carrer de la Creu. El regidor d’Urbanisme, Joan Alcalà, diu que encara no està concretat del tot, i que abans de tirar-lo endavant en parlaran amb la comunitat educativa. Alcalà diu que la màxima dificultat de l’actuació està en la connexió des de l’entrada del carrer de la Creu fins a la plaça Europa, més que en la reforma del carrer de la Creu. Tot i això, diu, ja s’hi treballa, i, prèviament a les consideracions que la comunitat educativa vulgui fer i que puguin representar algun retoc, l’Ajuntament vol tirar endavant l’obra aquest any vinent mateix.

El regidor considera que l’actuació permetrà configurar un camí segur per als escolars a fi que puguin anar a peu o en bicicleta fins a l’escola amb total seguretat. Destaca que la situació actual genera riscos per als nens: “A les hores punta d’entrada i sortida de l’escola hi ha cotxes que aparquen en doble i triple fila, i el moviment dels nens entre els cotxes és perillós”, explica. Passa el mateix, diu, amb la maniobra amb marxa enrere dels cotxes per sortir dels aparcaments en bateria. L’objectiu, concreta, és “fer una ciutat més amable i sostenible en la qual, sense haver de prohibir la circulació de vehicles, no siguin aquests un canal de desplaçament ràpid per la ciutat”.

“Cosir” els carrils bici

En una fase posterior, hi afegeix Alcalà, aquest nou tram de carril bici s’empalmarà amb el que es vol fer per connectar les estacions de Girocleta que ja hi ha a Joan Maragall –a la cruïlla amb el carrer La Salle– i Emili Grahit: “Es farà, però serà més endavant. Es tracta d’anar cosint de mica en mica els carrils bici dins de les possibilitats de l’Ajuntament”, conclou.

LA FRASE

Més endavant connectarem les estacions de Girocleta de Joan Maragall i Emili Grahit
Joan Alcalà
regidor d’urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona