Urbanisme

Futur espai verd al carrer Sant Pere de Begur

Les obres s’iniciaran a la tardor i en descarten del tot l’ús per a pàrquing

La plaça del carrer Sant Pere de Begur, al nucli antic, deixarà de ser un aparcament de vehicles per convertir-se en un espai verd multifuncional, segons preveu el projecte de reurbanització que ha decidit tirar endavant l’equip de govern aquest nou any. L’alcalde, Joan Loureiro, justifica aquesta proposta “per la manca de zones verdes al nucli antic de Begur”.

En aquests moments, el projecte, redactat per l’equip Jané & Font Arquitectura, es pot veure a l’Ajuntament perquè tothom pugui dir-hi la seva, i Loureiro avança que l’obra s’executarà passada la temporada estival. “D’aquesta manera, es crearà un pulmó a l’entorn d’aquesta trama urbana que presenta una gran densitat”, diu l’alcalde.

La planificació proposa eliminar el mur perimetral que hi ha ara i salvar la diferència de cota amb terrasses delimitades per murs de pedra seca que connectin els diferents nivells d’accés al parc. La part més alta, a nivell del carrer Sant Pere, serà una terrassa de peces de formigó prefabricat. I en un segon nivell, es crearan dos espais verds, amb arbres i gespa, per descansar o relaxar-se A la part de baix, hi haurà una zona lúdica infantil amb una base de sauló. Els tres nivells estaran connectats amb una graderia formada per un entarimat de fusta. Amb aquest projecte, el govern descarta els plans inicials de fer una plaça pública al nivell del carrer Sant Pere i destinar una part coberta de la planta baixa de la plaça a aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia