Urbanisme

Municipal

Comerços del carrer de la Jonquera de Figueres volen ajornar l’obra

Un grup de comerciants volen que no comenci la reforma projectada fins la tardor, per no perjudicar la Setmana Santa

L’inici imminent de les obres de reurbanització del carrer de la Jonquera de Figueres ha posat en alerta part dels comerciants d’aquest eix que temen que els treballs els perjudiquin. En concret els vint negocis del tram per a vianants d’aquest carrer (de la plaça de l’Ajuntament al carrer Canigó) donen per fet que l’Ajuntament projecta començar les obres la setmana que ve, en vigílies de la temporada de Setmana Santa, i han interpel·lat el govern de l’alcaldessa Marta Felip, amb una instància a l’Ajuntament per reclamar garanties.

D’entrada exposen que estan “en desacord unànime amb el calendari proposat en la reunió informativa de dilluns passat, 15 de gener”, perquè consideren que els perjudicaria, i proposen el seu propi calendari: que les obres s’aturin de juny a setembre; que en el tram per a vianants els treballs només s’executin d’octubre a novembre, i en el cas que no s’acabin, que es reiniciïn a partir del 15 de gener (demanant si cal una pròrroga del termini previst a la Generalitat per no comprometre la subvenció); que en l’últim tram s’executin els treballs des d’ara fins al 30 de maig i es reprenguin a l’octubre si cal.

A més, els signants del document reclamen que es garanteixi l’accés als negocis, que no s’interrompin els subministraments i que s’utilitzin tècniques “menys sorolloses i amb menys pols que les que s’utilitzen habitualment”.

Finalment, també reclamen que no s’hagi de pagar per ocupació de la via pública mentre durin les obres. La instància es va registrar el 29 de gener passat i l’Ajuntament té precisament convocada una reunió demà dijous, amb veïns, tècnics municipals i representants de l’empresa que farà les obres per tractar el calendari d’execució.

Malestar en el govern

A l’espera d’aquesta reunió, l’Ajuntament no vol comentar les peticions d’aquest grup de comerciants; amb tot, de les fonts consultades ahir per aquest diari es desprenia un malestar evident del govern, que considera que part dels comerciants han manifestat les crítiques abans d’hora.

Un projecte de 544.470 euros

Les obres de reurbanització del carrer de la Jonquera de Figueres es van adjudicar per 544.470 euros a Excavacions Empordà 2000 SL –l’empresa guanyadora del concurs–, un import de 184.325 euros menys del cost calculat inicialment. La previsió era que els treballs comencessin l’1 de març i que estiguessin acabats abans de final d’any. El projecte del carrer de la Jonquera, al nucli antic de Figueres, planteja la creació d’una plataforma única amb pedra natural, tal com es fa amb els altres tres projectes de reurbanització a la ciutat, i anirà acompanyat d’un programa d’ajuts a la rehabilitació de façanes i adequació d’edificis per dinamitzar tot l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona