Urbanisme

Sant Feliu integrarà l’espigó al nou passeig Rius i Calvet

El 17 de setembre es reprenen les obres al front marítim guixolenc, però el govern local anuncia que no hi haurà més talls permanents de trànsit

L’escultura ‘La Costa Brava’ hi tindrà nou protagonisme

Les obres de reforma integral del passeig marítim de Rius i Calvet, a l’extrem de ponent de la platja de Sant Feliu, es reprendran amb tota la intensitat a partir del dilluns 17 de setembre, un cop superada la temporada estival i després de l’inici del nou curs escolar. L’aturada a l’estiu, a banda de minimitzar molèsties als estiuejants, ha servit per avançar feina tècnica respecte a dos nous projectes més petits per completar la reurbanització: s’hi integrarà l’espigó de Garbí de la platja, transitable a peu i sense barreres arquitectòniques, i la proposta per ressituar l’escultura La Costa Brava, el nu de Joan Rebull conegut popularment al poble com la Pepita, en un nou racó guanyat en l’operació.

Amb tot, l’alcalde, Carles Motas, donava ahir altres bones notícies als veïns, alumnes de l’institut Sant Elm i habitants de segones residències, i és que el tall viari total des d’inicis de febrer i el juliol no es repetirà, i com a mínim mantindran un vial de pas altern entre els dos sentits.

Una nova porta al mar

Entre els elements que s’incorporen a la reforma, ahir l’alcalde i els seus dos socis de govern, el republicà Jordi Vilà i el socialista Josep Melcior Muñoz, van presentar la solució per dignificar l’espigó de rocalla que protegeix la sorra de la platja dels temporals. “Fins ara no era accessible gairebé a ningú i ara volem que sigui accessible a tothom”, argumentava Motas. I a banda del reforç del rocam inferior, el projecte paral·lel, pressupostat en uns 189.000 euros, preveu formigonar-hi una plataforma al capdamunt transitable i amb un banc continu que permetrà asseure-hi de cara al front marítim o bé cap a l’exterior de la badia. Incorporarà enllumenat i l’accés quedarà a nivell de la grada inferior d’accés a la platja, sense cap entrebanc per accedir-hi en cadira de rodes o amb cotxets. Algunes veus han qüestionat que el municipi assumeixi la inversió, per comptes de Costes, però l’alcalde defensa que “el moment de fer-ho és ara”, integrat en la reforma i sense esperar que l’estructura es degradi més.

Pel que fa a la supressió de l’estany de la placeta Ferran Agulló, on hi havia fins a la primavera l’escultura de Rebull, han encarregat a un paisatgista el nou encaix d’una peça que va fer recollir centenars d’adhesions perquè continués a lloc. Seràpocs metres al sud, en la tercera placeta que s’ha guanyat amb cessions d’espais privats. I la proposta preveu ubicar-la sobre un pedestal de pedra de color turquesa amb una cascada d’aigua en moviment –el petit estany amb carpes es va suprimir, segons el govern, perquè afavoria la proliferació de mosquits.

La peça escultòrica ara mateix està en procés de restauració dels desperfectes acumulats pel vandalisme i dècades exposada a les inclemències meteorològiques. I el primer tinent d’alcalde, Josep Muñoz, ressaltava que “després de 60 anys abandonada en un espai inhòspit, ara serà més visible i estarà contextualitzada”. El nom de la placeta dependrà del dictamen de la comissió del nomenclàtor.

LA DATA

17.09.18
d’aquí a dues setmanes
es reprenen les obres al passeig marítim Rius i Calvet, però mantenint-hi el trànsit.

La delicada connexió del col·lector

Les obres tindran un impacte inferior a l’inicialment plantejat, però, tot i que es mantingui el pas de trànsit, implicaran un coll d’ampolla aquesta tardor a la confluència entre els passejos del Mar i Rius i Calvet, i l’avinguda Juli Garreta, on està prevista una actuació menys visual però fonamental per connectar la canalització existent de la riera subterrània del Monestir amb el nou calaix de desguàs a la platja que permetrà l’eixamplament del passeig marítim en l’arrencada del tram que puja cap al sector de Sant Elm.

En aquest cas, Motas va avançar que l’afectació s’endarrerirà fins ben entrat l’octubre, amb la previsió d’un mes i mig d’obres i que el pas pel giratori quedi restablert amb normalitat per Nadal. Abans, el 25 de setembre, es preveu que Endesa reconnecti la xarxa de Sant Elm als nous cables. Pel que fa al conjunt de la intervenció, es manté la previsió que el passeig, la graderia de connexió amb la platja, l’espigó i les tres placetes, amb el nou arbrat i mobiliari urbà, estiguin llestos a finals de febrer, amb el carnaval com a data límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona