Urbanisme

Nova sentència favorable a l’Ajuntament de Figueres pel cas del Turó Baix

S’allunya definitivament l’amenaça d’haver de pagar una indemnització de 6,2 milions per un litigi urbanístic

El Tribunal Suprem desestima l’últim recurs

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència del 2016 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: l’Ajuntament de Figueres no haurà d’indemnitzar amb 6,2 milions d’euros el promotor Joan Cullell Soler, que es considerava perjudicat per uns acords que daten del 2003 amb l’Ajuntament. El 2014 el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona havia donat la raó al denunciant i va condemnar l’Ajuntament de Figueres a pagar 4,4 milions d’euros, més els interessos, al promotor. L’Ajuntament hi va recórrer i el 2016 el TSJC li va donar satisfacció allunyant l’amenaça de la indemnització milionària. Quedava la possibilitat d’un últim recurs, que el promotor va intentar. Ara, aquest mes de setembre, la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs del denunciant “per falta de fonamentació suficient” i condemna el promotor al pagament de les costes processals.

El cas va començar el 2003, durant el mandat de Joan Armangué, quan el particular va cedir gratuïtament uns terrenys a l’Ajuntament. El maig del 2007 aquest veí i l’Ajuntament van signar un conveni per fer una modificació del pla urbanístic, que preveia una edificabilitat a canvi de la cessió prèvia que havia fet. I el setembre del mateix any Urbanisme de Girona ho va ratificar. Però el novembre del 2008, amb Santi Vila a l’alcaldia, la tramitació va quedar suspesa i arxivada, fet que va provocar la denúncia del promotor.

Les sentències arribaran durant el mandat de Marta Felip. Satisfeta pel desenllac, l’alcaldessa afirma que per segona vegada s’ha fet justícia: “Aquesta segona sentència és una restitució moral de la gestió tècnica i política del govern municipal el 2008. El govern de CIU i del PDeCAT hem impedit que la ciutat, els impostos dels figuerencs, haguessin de pagar sis milions d’euros a un promotor privat”, diu Felip.

Implicacions jurídiques i polítiques

Tres alcaldes s’han succeït des que va començar l’embolic jurídic, urbanístic i polític de Turó Baix a Figueres. El moment més tens i de més retrets entre Marta Felip (CIU i PDeCAT) i Joan Armangué (alcalde del PSC del 1995 al 2007) va ser el 2014, quan la sentència de primera instància va donar la raó al promotor i va condemnar l’Ajuntament a pagar els sis milions. Felip va atribuir-ne la responsabilitat a l’acord entre Armangué i el promotor, que va qualificar d’inaplicable i insostenible per justificar que el govern municipal ho aturés al 2008. Armangué va defensar la seva gestió amb l’argument que qui va fer les coses malament va ser l’alcalde Santi Vila incomplint un acord previ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona