Urbanisme

Comencen a muntar l’esquelet per reconstruir el pont del Dimoni de Girona

Treballen en la base que aguantarà la volta del pont durant les obres

És previst que s’instal·li sobre el riu Güell el diumenge 30 de setembre

Es van perfilant les obres del pont del Dimoni de Girona. Després de controvèrsies entre els veïns perquè no hi veien treballar ningú, aquesta setmana els operaris responsables de la construcció de l’històric pont han començat a aixecar l’esquelet estructural. Es tracta d’una base que sostindrà la volta del pont durant el temps que durin les obres. Aquest avenç de l’empresa adjudicatària ha permès visualitzar i gairebé tocar el tan reivindicat projecte. Per ara, els operaris estan muntant l’estructura a l’antiga zona enjardinada que hi havia a la cruïlla entre el carrer del Riu Güell i el passeig d’Olot, i que ara es fa servir de base operativa de les obres. Hi estaran treballant en aquesta estructura fins ben entrada la setmana que ve, que és quan es preveu que es traslladi a sobre el riu Güell. Segons va avançar a aquest diari el regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, molt probablement l’operatiu de trasllat es farà diumenge 30 de setembre. S’havia estudiat la possibilitat de fer-ho entre setmana, però finalment, i després de consultar-ho amb els veïns, s’ha optat per diumenge vinent. A banda que provocarà menys afectacions viàries, això donarà més marge de temps a l’empresa constructora de tenir-ho tot a punt per al canvi d’ubicació.

Pel que fa a l’operatiu que tindrà lloc d’aquí una setmana, és previst que calgui tallar un sentit de circulació del trànsit. Concretament es farà en el tram que va de Sant Narcís a Fontajau, o sigui, de sud a nord. Durant unes hores no s’hi podrà circular perquè maquinària de gran tonatge ocuparà la via per muntar l’estructura sobre el riu Güell.

Un cop tot estigui encaixat, els operaris de l’empresa podran començar a treballar amb la injecció de formigó i posteriorment al muntatge de les pedres que es conserven de l’històric pont del Dimoni. Tot i que el termini acaba el 2 de gener, és previst que les obres finalitzin unes setmanes més tard.

LA DATA

2.1.2019
és el dia
que, per contracte, hauria de finalitzar les obres, però és previst que es retardin uns dies més


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia