Urbanisme

Calvet admet que no hi ha res a fer contra projectes urbanístics visats al litoral

El conseller diu que, si tenen llicència municipal, han de tirar endavant, tot i defensar que s’han retallat 100 hectàrees de sòl urbanitzable en els últims anys

El conseller de Territori, Damià Calvet, va aigualir ahir les expectatives de la plataforma SOS Costa Brava per aturar els projectes urbanístics reactivats en els últims mesos al litoral gironí, amb un sostre conjunt de 2.250 nous habitatges entorn del litoral de la Costa Brava. Calvet va admetre que “no hi ha res a fer” amb aquelles obres ja iniciades, un cop hagin rebut llicència municipal. Ara bé, sí que veu capacitat d’acció amb aquells projectes que encara hagin de rebre el vistiplau de la Generalitat, “siguin sòl urbanitzable programat o no programat”.

Entre els projectes contra els quals SOS Costa Brava ha engegat accions n’hi ha quatre al Baix Empordà: la urbanització del sector Rodors-Rocablanca de Pals, l’entorn de la cala d’Aiguafreda a Begur o la Pineda d’en Gori de Palamós i edificis a la muntanya de Sant Sebastià de Llafranc, aquests dos últims ja en obres. A més, la plataforma també lluita contra la urbanització de luxe que es vol fer a sa Guarda de Cadaqués i 200 habitatges a Llançà –a l’Alt Empordà– o la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret, o el pla de cala Morisca de Tossa, a la Selva.

El conseller de Territori veu “lògic” que la plataforma posi damunt la taula aquestes “problemàtiques urbanístiques”. I, de fet, els va agrair que ho facin, perquè aquesta “atenció permanent” de les entitats del territori els fa ser “millor govern”. En aquest sentit, va recordar que, a la Costa Brava, des de la Comissió d’Urbanisme “s’han desclassificat més de 100 hectàrees de sòl gràcies als criteris de preservació del paisatge” en els últims anys.

Calvet, en paral·lel, no va estalviar un retret a l’anterior tripartit, tot recordant que quan el 2005, va aprovar el pla director urbanístic del sistema costaner (Pdusc), es van “desclassificar molt pocs” sòls urbanitzables.

Per corregir la situació, l’executiu actual treballa en el projecte de llei d’ordenació del litoral i en un pla director de sòls no sostenibles.

LA XIFRA

100
hectàrees
defensa el conseller Calvet que s’han desclassificat com a urbanitzables en els últims anys al litoral gironí.

Es reunirà amb 22 municipis al novembre

El conseller vol reunir-se amb representants de SOS Costa Brava per debatre les opcions de retallar projectes, però iniciarà l’anàlisi per les administracions municipals el mes vinent. El 16 de novembre, el Departament ha concertat una trobada amb 22 municipis del litoral gironí per “abordar l’anàlisi i revisió dels seus creixements”, perquè Calvet assegura que la Generalitat pot actuar en el cas d’aquells projectes que es refereixin “a sòl urbanitzable”, programat o no. A partir d’aquí es podria intentar reduir creixements, concentrar-los o, fins i tot, desclassificar sòl en algun indret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona