Urbanisme

El trasllat de la parada de bus de Banyoles va per llarg

L’Ajuntament no acaba de veure clar que es pugui encabir a la plaça dels Turers

L’alternativa a la parada d’autobusos del centre de Banyoles, en sentit Besalú, continua sent una qüestió a resoldre. El problema que suposa per als veïns i vianants el fet que s’acumulin viatgers en aquell tram de vorera del carrer Llibertat, debatut en el ple municipal del març, ha tornat a sortir en la sessió d’aquesta setmana. Pel que es va dir, el trasllat –si és que finalment es produeix– va per llarg.

La parada en qüestió és la més utilitzada. Mentre que els usuaris del bus en sentit Girona disposen de molt d’espai (entre les places dels Peixos i de l’Hort de les Monges) i fins i tot d’una marquesina, els que pugen o baixen del bus que circula en sentit Besalú es concentren en una vorera que no és excessivament ampla i que normalment és molt transitada.

L’alternativa

El regidor d’ICV, Joan Luengo, va ser qui va exposar aquesta qüestió al mes de març. La situació –va dir i l’equip de govern ho va admetre– provoca moltes molèsties als veïns i comerciants, especialment quan plou, ja que aleshores la gent es refugia a les entrades de les botigues. Descartat que la parada es posi al passeig de la Indústria (una opció molt complicada perquè implicava un canvi en la ruta del bus), es va assenyalar com a possible sortida la plaça dels Turers, situada tan sols uns metres enllà. Però en el darrer ple, en què Luengo va tornar a treure el tema, va quedar clar que tampoc és la solució ideal. L’alcalde, Miquel Noguer, va assenyalar que en el “queixal” que hi ha en l’actualitat només hi cabria un bus i, a més, és un espai que s’hauria de compartir amb els camions i furgonetes de càrrega i descàrrega.

Projecte global

L’altre factor que fa descartar el trasllat als Turers –hi va afegir l’alcalde durant el ple– és el fet que l’espai s’ha de reformar per tapar l’accés als antics lavabos i, per tant, no es pot decidir res definitiu fins que no es disposi del projecte corresponent. Tot i així, Noguer no va descartar que la plaça dels Turers es pugui habilitar “de manera provisional” perquè hi pari el bus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia