Urbanisme

Els naturalistes, en alerta pel nou POUM de Banyoles

Limnos avisa, entre altres qüestions, que s’hi preveu massa sòl urbanitzat i que no cal el nou espai industrial

L’entitat naturalista del Pla de l’Estany Limnos ha penjat al seu lloc web (limnos.org) un resum de les al·legacions que ha preparat sobre el nou pla d’urbanisme (POUM) de Banyoles, centrades principalment en el fet que el document no s’adiu amb l’urbanisme sostenible que ells defensen. Segons el seu parer, el nou POUM –aprovat inicialment amb els únics vots a favor de l’equip de govern, de CiU– preveu un creixement “per sobre del que objectivament ofereixen les dades de creixement d’habitants”; hi ha massa sòl urbanitzat i, per contra, poc verd urbà. El creixement previst –afirmen– suposa incrementar un 32% l’extracció d’aigua de l’estany.

Recs i hortes

D’altra banda, hi troben a faltar una millor conservació dels recs i les hortes de Sota Monestir, can Castanyer i de Guèmol, així com aspectes normatius sobre la protecció de l ’arbrat, la prohibició de noves granges porcines o l’extensió de la conversió en zona de vianants del front de l’estany, entre altres; pensen que caldria eliminar la nova zona industrial dibuixada al costat de la riera Canaleta i donar prioritat al desenvolupament de la zona de can Juncà i el canvi d’ubicació de les indústries. Tampoc estan d’acord amb el fet que no s’hagi presentat el pla especial de recs juntament amb el POUM i, finalment, assenyalen que falta una avaluació ambiental de l’impacte climàtic del nou plantejament i un estudi més complet d’alternatives de desenvolupament, adients als reptes climàtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia