Urbanisme

La ronda de les Fonts talla el Sant Cristòfor d’Olot

És un dels carrers històrics més populars de la rodalia del centre

L’Ajuntament d’Olot està acabant de reconvertir una part del carrer de Sant Cristòfor en una via de plataforma única, en concret, entre el carrer del Pardal i la ronda de les Fonts. Amb això dona prioritat urbanística i de pas a aquesta ronda i, per tant, converteix el carrer de Sant Cristòfor, un dels més populars i històrics de la ciutat a part dels del centre, en una via discontínua. La plataforma única s’han construït seguint l’estètica del carrer del Pardal, que és perpendicular al de Sant Cristòfor. És un paviment de formigó amb petits còdols i una franja que recull les aigües al centre. La continuïtat en aquest sector de la ronda de les Fonts ha estat possible després que s’han enderrocat les dues cases que marcaven l’inici del camí de la Creu, un altre vial històric de la capital garrotxina que ha desaparegut totalment.

La ronda de les Fonts uneix la carretera de Santa Pau, a l’altura del pont de cal Russet, i el vial Sant Jordi, ja al pont sobre el riu Fluvià, a pocs metres de la rotonda de la Rodona. Es tracta d’un vial que vertebra tota una àrea de creixement de la ciutat entre el vial i el riu Fluvià, on hi ha espais residencials, una llar d’infants municipal, una zona verda fluvial de gran dimensions i altres petits parcs. La ronda té l’estructura urbanística d’una avinguda arbrada que dibuixa un gran semicercle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia