Urbanisme

Sant Pere Pescador adequarà un parc vora el riu Fluvià

Millorarà la façana del poble, avui poc cuidada

Es farà una zona de passeig amb arbrat, àrea de descans i jocs

Sant Pere Pescador arranjarà la façana del poble sobre el riu Fluvià per convertir una àrea de prop d’un quilòmetre de llarg, actualment poc cuidada, en una zona passeig i parc que enllaçarà el poble cap al mar amb senders per a vianants i ciclistes. L’Ajuntament ha posat ara a concurs la redacció del projecte. Amb aquesta tramitació en curs, l’alcalde, Agustí Badosa, confia que la fase executiva del parc Fluvià es pugui posar a licitació abans de Setmana Santa i que els treballs puguin començar aquest 2019.

Zona de passeig

La previsió és que la realització d’aquest projecte representi un pressupost d’un milió d’euros, aproximadament. “És un projecte important per a nosaltres perquè volem potenciar la façana del poble i la riquesa paisatgística i natural d’aquest sector”, diu l’alcalde. L’Ajuntament va presentar aquest projecte el 2017 al Pla de Foment Territorial de Turisme, que va avalar el concepte amb l’atorgament d’una subvenció per facilitar-ne la construcció. Tal com recull la memòria del projecte, els límits de la intervenció són determinats per la zona de façana urbana aigües amunt del pont de la carretera Gi-6303, amb una longitud de 486 metres lineals, i la zona nord Els Joncars, aigües avall del pont pendent de desenvolupar en uns 493 metres lineals.

L’objectiu és aconseguir una zona de passeig continuada i agradable al llarg de tot el recorregut del riu en tot el terme municipal des del límit amb Torroella de Fluvià fins a la desembocadura del riu, dins un àmbit natural i apte per a vianants i bicicletes. La memòria del projecte planteja que l’arranjament d’aquesta àrea vol aconseguir uns espais de relació del poble amb el riu i la gola de manera que es pugui recuperar el record d’activitats antigues com ara la pesca i l’agricultura, i aprofitant el nou parc per col·locar-hi informació de paratges singulars o zones de vegetació natural.

Prop d’1 km de riba

Els diferents trams de la zona on s’actuarà es dividirà en tres sectors: sector parc del Riu, de 340 metres lineals; sector central (accés, aparcaments i mercat), de 146 metres lineals, i sector nord, de 486 metres lineals. En total s’actuarà en una longitud de 972 metres lineals i una superfície de 63.804 m².

Al llarg d’aquest futur parc es distribuiran àrees d’aparcament, zones de jocs infantils, instal·lacions de tipus parc de salut, però també espais reordenats per a activitats ja existents (com ara el mercat), o futurs esdeveniments de caràcter festiu o cultural.

LA XIFRA

1
milió d’euros
és el cost aproximat que l’Ajuntament preveu que tindrà aquest projecte.

LA FRASE

Potenciar la façana del poble sobre el riu i la riquesa del paisatge d’aquest espai natural
Agustí Badosa
Alcalde de Sant Pere Pescador


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona