Urbanisme

Comencen les obres del nou vial a Can Turon de Girona

El carril que enllaçarà la C-65 amb el carrer Barcelona permetrà descongestionar el trànsit en aquest sector

Les actuacions han d’estar enllestides abans de la inauguració del Leroy Merlin

Ja estan en marxa les obres del nou vial per descongestionar el trànsit al sector de Can Turon i facilitar l’accés als centres comercials Leroy Merlin i Esclat. Concretament s’han iniciat les tasques prèvies, que consisteixen en treballs forestals per enretirar vegetació i arbres de grans dimensions. Els operaris estan netejant i desbrossant la capa superficial del terreny i estan traient qualsevol material existent, la brossa, arrels, runa o escombraries que puguin destorbar el desenvolupament de treballs posteriors. Aquests treballs també inclouen l’enderroc d’elements de formigó i caixes d’electricitat que actualment hi ha instal·lats. Així mateix, els operaris ja han limitat el sector de terreny destinat a l’edificació i la zona influenciada pel procés de l’obra. Aquesta primera fase, que tot just arrenca, té un pressupost de 6.000 euros, en un conjunt d’una obra que és previst que costi poc més de 620.000 euros, i que la factura va a càrrec de Leroy Merlin, tot i que els terrenys on es fa el nou vial són de titularitat pública. El projecte, que va lligat a la sol·licitud del centre comercial per implantar-se a la nova zona comercial de Can Turon, té com a objectiu evitar el possible col·lapse d’aquest ramal de sortida, que ja ara acumula sovint en determinades hores punta cues de vehicles, i es tem que amb la nova àrea comercial això pugui augmentar. De fet, una de les condicions que va posar el govern de la Generalitat per a l’obertura del centre comercial Leroy Merlin és que les obres del nou vial ja estiguin enllestides abans de la inauguració, prevista per aquest 2019. Les últimes informacions provinents de fonts de l’empresa asseguren que actualment la data prevista d’inauguració d’aquesta gran botiga d’uns 10.000 metres quadrats dedicats a productes de bricolatge, construcció, decoració i jardineria és el segon trimestre, gairebé un any més tard de l’anunciat inicialment, que era a finals del 2018.

Doble carril i semàfors

El projecte de millora de la circulació a la rotonda del carrer Barcelona que enllaça amb la C-65 –la carretera que va de la sortida de l’AP-7 de Girona Sud, a Salt, cap a Quart i la Costa Brava– inclou la col·locació de diversos semàfors i un nou carril de circulació. El trànsit, però, habitualment no resultarà afectat per aquests semàfors, sinó que només incidiran quan es detecti un col·lapse de vehicles a la sortida de la C-65 venint de Salt cap al giratori. Segons consta en el projecte, a més dels semàfors de vianants situats a la banda est de la rotonda, es col·locaran semàfors també a l’entrada pel carrer Barcelona venint des del centre de Girona i al ramal de sortida de la C-65 venint de Salt. En aquest ramal també s’instal·laran detectors d’infrarojos de vehicles per poder detectar quan n’hi hagi molta afluència. Quan això passi es donarà el senyal de semàfor vermell al carrer Barcelona perquè no entrin més vehicles a la rotonda i es pugui descongestionar l’entrada de vehicles provinents de Salt. El projecte deixa a l’Ajuntament de Girona decidir què es farà en aquest cas en els semàfors del costat est de la rotonda, que habitualment serviran per deixar passar els vianants. S’apunta que el d’entrada de vehicles al giratori es podria posar també vermell (o no) i que el de sortida cap al municipi de Quart podria posar-se verd permanentment per agilitar així la sortida de vehicles o bé mantenir la preferència als vianants.

LA XIFRA

623.000
euros
costa el projecte de construcció d’un nou vial i el doble carril de circulació al sector de l’Avellaneda

LA DATA

2019
Segon semestre.
És la previsió amb què treballa l’empresa Leroy Merlin per a la finalització de les obres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona