Urbanisme

Traves a l’Ajuntament de Blanes per tancar la part il·legal del Blanc d’Eivissa

Els propietaris del càmping neguen l’entrada al personal que volia precintar l’ampliació irregular

El consistori activa l’expedient de sanció a l’establiment

L’Ajuntament de Blanes va informar ahir que no havia pogut accedir a les instal·lacions del càmping Blanc d’Eivissa, al barri dels Pins, per tancar la part il·legal de l’establiment. Personal de la policia, la brigada i un tècnic d’Urbanisme van veure barrat el pas ahir a primera hora del matí a les instal·lacions, tot i mostrar el requeriment policial per accedir al càmping, segons fonts del consistori.

La policia de Blanes volia complir un decret municipal de l’octubre del 2018 que instava els propietaris del càmping a tancar la part il·legal. Els fixava, llavors, un termini que expirava al novembre. Els amos van demanar un període de tres mesos, que l’Ajuntament va deixar en una pròrroga de 45 dies.

La pròrroga hauria d’haver permès que els clients del càmping haguessin desmuntat les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya i tot el material instal·lat a la zona que s’havia de precintar. El 2 de novembre, a més, clients d’aquest espai de l’establiment van protestar al davant de l’ajuntament.

Els agents de la policia, la brigada i el tècnic d’Urbanisme de Blanes van comprovar ahir al matí que totes les portes del Blanc d’Eivissa estaven tancades. Els agents del cos van informar l’empleat que hi havia dins la instal·lació que els responsables de l’establiment podrien incórrer en un delicte de desobediència greu a l’autoritat municipal, recollit en el Codi Penal.

Malgrat les traves, la policia va notificar a l’empleat que han de retirar les instal·lacions de la part ampliada il·legalment. A mitjan desembre, el consistori va constatar que hi havia més d’una quarta part desmuntada.

Un milió prescrit

Cal recordar que recentment el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va dictar una resolució que alliberava els propietaris del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes de pagar la multa per l’ampliació il·legal. La resolució assenyalava que ja havien passat els sis mesos de temps que tenia l’Ajuntament per reclamar els 1,3 milions d’euros als propietaris de l’establiment.

L’Ajuntament tenia quinze dies per tornar a iniciar l’expedient sancionador i requerir els diners de la multa. L’equip de govern, del PSC, amb el suport extern del regidor del PP, ha decidit incoar-lo un altre cop, segons informa l’Ajuntament.

LA XIFRA

1,3
euros
de multa va rebre el Blanc d’Eivissa per l’ocupació il·legal d’uns terrenys, que ara el consistori reactivarà.

LA DATA

02.11.18
Va ser
el dia que usuaris del Blanc d’Eivissa van protestar pel tancament de la part il·legal del càmping.

Autorització judicial per entrar-hi

El 60% del càmping Blanc d’Eivissa de Blanes, un dels més grans del municipi, està en terreny no urbanitzable, segons han reconegut fonts de l’equip de govern municipal. La negativa a deixar entrar ahir la comitiva policial i de l’Ajuntament obligarà el consistori a demanar una ordre judicial que autoritzi l’entrada. Fa dos anys l’Ajuntament va multar la societat By Pla, titular del càmping, amb una sanció d’1,3 milions d’euros “per la comissió d’una infracció urbanística molt greu consistent en l’activitat i ús de càmping sense llicència i no legalitzable”. Un altre càmping, el Bellaterra, va rebre una sanció d’1,2 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia