Urbanisme

Querella d’un promotor contra tres edils de Roses

Mindan, Pàramo i Ripoll consideren que se’ls vol perjudicar amb litigis tècnics

L’alcaldessa, Montse Mindan; l’exalcalde Carles Pàramo, i l’exregidora Sílvia Ripoll hauran d’anar a declarar als jutjats de Figueres per respondre a una querella criminal per un presumpte delicte de prevaricació interposada pel promotor immobiliari rosinc Xavier Sala Caselles (Immogestió SL). La denúncia també afecta funcionaris municipals: el secretari de l’Ajuntament, arquitectes i membres dels serveis jurídics del consistori.

Els responsables polítics lamenten la querella interposada pel promotor i asseguren que totes les tramitacions denunciades s’han tramitat en conformitat amb les normatives vigents. Tot i entenent la via del contenciós administratiu contra qualsevol acord administratiu i en defensa dels drets per una suposada situació d’injustícia, consideren que no passa el mateix quan es pren la via penal contra els electes, membres del govern municipal. “Queda clar que l’objectiu no és cap altre que perjudicar la imatge d’aquestes persones, un acte de revenja irracional”, diuen els afectats.

Quatre casos

Segons consta en la denúncia, el promotor (amb qui aquest diari no ha pogut contactar) retreu que en quatre casos de tramitacions urbanístiques (entre el 2008 i el 2016) l’Ajuntament va prendre diverses resolucions que van perjudicar la seva activitat econòmica. En un cas, perquè se li exigia de soterrar una línia elèctrica en una obra, fet que encaria i alentia els treballs; en una altra finca, perquè l’Ajuntament hauria permès la construcció d’un mur en una finca veïna que l’hauria perjudicat. En els dos altres casos se sosté que l’Ajuntament va deixar construir quatre habitatges en una parcel·la on només se’n podien fer dos, i que es va permetre una edificació en una parcel·la prevista per a zona verda. Per respondre a aquestes acusacions, els funcionaris i els responsables polítics tindran dues defenses separades que actuaran coordinament. Pel que fa als polítics, se n’encarregarà l’advocat Carles Monguilod. “Estem molts tranquils, perquè en aquest cas els polítics mai s’han apartat dels criteris estrictament tècnics; per tant, difícilment es pot parlar de prevaricació, i la querella no hauria de tenir recorregut”, diu el lletrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona