Sant Pol podria fer pagar als parcel·listes del polígon els 1,2 milions que deu a Prosu

La sentència ferma no deixa opcions a l'Ajuntament, el qual no vol hipotecar les inversions futures

Ja no hi ha la possibilitat de marxa enrere. Una sentència ferma del TSJC obliga el consistori de Sant Pol a pagar 1,2 milions d'euros a l'empresa Prosu pels efectes de retallada, en una parcel·lació errònia, de prop de 3.000 m² en un terreny propietat seva a tocar de la riera. És el final d'un llarg litigi que enfronta les dues parts des de principis dels anys noranta i que comporta un deute «inassumible» per a les arques municipals. El regidor d'Hisenda, Bartomeu Arqué (CiU), explica que la solució més viable pot ser la d'iniciar «un llarg i costós procés de reparcel·lació per tal que siguin els propietaris dels solars del polígon els que assumeixin la quantitat que s'ha de pagar a Prosu».

Pel regidor, la llei d'urbanisme permet al consistori aplicar aquesta mesura, tot i que és plenament conscient que «els propietaris afectats recorreran a la justícia i ens arribaran moltes demandes», i també és conscient que el consistori «no pot assumir en cap cas el pagament de la quantitat de diners que se'ls reclama». En qualsevol cas, Arqué va confirmar que malgrat la sentència ferma del TSJC –que va ser recorreguda en el seu moment tant pel consistori de Sant Pol com per la mateixa empresa, que reclamava una major compensació– les negociacions amb l'empresa Prosu «no s'han trencat». «Nosaltres els oferim la possibilitat de poder ampliar l'edificabilitat al solar, per compensar la pèrdua de metres, però de moment no hi ha acord», apunta, i hi afegeix que s'ha parlat amb els responsables de la firma de fer front al deute de manera fraccionada per no haver d'entregar la quantitat total en un únic pagament.

Un pressupost «escarransit»

Sant Pol de Mar va aprovar la setmana passada el pressupost, el qual, com en la resta de municipis, està molt marcat per una crisi «que demana sacrificis enormes als ajuntaments». Bartomeu Arqué ja va informar en el ple que per la situació demanava una contenció en la despesa i unes inversions reduïdes i molt concentrades en un projecte: el de la transformació de l'edifici de les escoles velles del carrer de Santa Clara en la nova biblioteca del municipi. En aquest sentit, el regidor d'Hisenda apunta que dels 1.255.306 euros que es destinen aquest any a la rehabilitació de l'edifici per adequar-lo al nou equipament, 735.493 euros corresponen a diferents subvencions de la Generalitat i 348.185 euros, en concret, a l'últim pla únic d'obres i serveis (PUOSC). «La resta l'ha d'assumir el poble», diu el regidor, que destaca també com a inversió important els 98.268 euros que encara es devien per les obres a la Fundació Pere Coromines. El pressupost global és de 9.439.938 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona